Φωτό «Έθνος»: Χάρης ΓκίκαςΑπέραντη θλίψη έχει σκορπίσει στις οικογένειές τους και στο Σώμα της ΕΛΑΣ ο θάνατος των δύο νεαρών αστυνομικών της Ομάδας  ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο σήμερα τα ξημερώματα στην Αθήνα. Πολίτες και συνάδελφοι των δύο νεαρών διέρχονται από το πρωί από το σημείο του δυστυχήματος και αφήνουν ένα λουλούδι στη μνήμη τους.

Ο θάνατος τους έστησε καρτέρι στη στροφή στη διασταύρωση της λεωφόρου Μεσογείων με την οδό Φειδιππίδου, όταν ανατράπηκε η μοτοσικλέτα τους, λίγα λεπτά πριν παραδώσουν τη βάρδια τους και να πάνε σπίτια τους να ξεκουραστούν.

Οι δύο αστυνομικοί, Νικόλαος Μπιτερός, 31 ετών και ο Αθανάσιος Τριμπόνας, 28 ετών, διακομίστηκαν άμεσα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έχασαν τη μάχη με το θάνατο.

Όπως έγινε γνωστό κατάγονταν από το χωριό Άγιος Δημήτριος της Αργολίδας και, ήταν φίλοι από παλιά. Έκαναν παρέα από μικροί και, όπως είπαν συνάδελφοί τους, ήταν και τους πιο συνεργάσιμους στην υπηρεσία.

φωτό αρχείου

Πρώτος είχε μπει στο Σώμα ο Νικόλαος Μπιτερός και όταν πέρασε και ο φίλος του και συμπατριώτης του, ο Θανάσης Τριμπόνας, και βρέθηκαν στην ίδια υπηρεσία, έκαναν και βάρδιες μαζί για να προσέχει ο ένας τον άλλο.

Φωτό «Έθνος»: Χάρης Γκίκας

Όσον αφορά στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός του δικύκλου.

Η χθεσινή τραγική απώλεια αστυνομικών της ΔΙΑΣ, δυστυχώς, δεν είναι η μόνη, καθώς στα λίγα χρόνια λειτουργίας της, η ομάδα είχε και άλλες απώλειες την ώρα του καθήκοντος.

Στις 17 Ιουνίου φέτος, φορτηγάκι που παραβίασε STOP παρέσυρε μοτοσυκλέτα της ΔΙΑΣ τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς. Ο ένας υπέκυψε λίγο αργότερα στο Θριάσειο Νοσοκομείο.

Την 1η Μαρτίου του 2011 δύο άνδρες της ΔΙΑΣ, οι Γιάννης Ευαγγελινέλης και Γιώργος Σκυλογιάννης, έχασαν τη ζωή τους όταν δέχθηκαν πυρά από κακοποιούς στην περιοχή του Ρέντη.

Σπύρος Κουντούρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.