Πρωταθλήτριες στους Ολυμπιακούς

Άρωμα… Λονδίνου σκόρπισε στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ «Μάστερς» του Δήμου Νέστου η σημερινή παρουσία των διεθνών άσων Βίκυς Αρβανίτη και Μαρίας Τσιαρτσιάνη στην Κεραμωτή της Καβάλας.

Τα «χρυσά κορίτσια» του ελληνικού μπιτς βόλεϊ, που σε μία εβδομάδα θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, παρά το πρωινό ξύπνημα (έπαιζαν στις 09.00 το πρωί) ήταν χαρούμενες που συμμετείχαν στην τελευταία εφετινή διοργάνωση του Πανελλήνιου σιρκουί και δήλωσαν πανέτοιμες για την κατάκτηση του τίτλου.

Μία διοργάνωση που, ουσιαστικά μετά την 17η θέση που κατέλαβαν στο Γκραν Σλαμ του Κλάγκενφουρτ, όπου έγινε και η κλήρωση της FIVB, για τις πρώτες διεθνείς από την ελληνική ολυμπιακή αποστολή που θα αγωνιστούν υπό το φως των προβολέων του «Horse Guard Parade», έχει χαρακτήρα «πρόβας τζενεράλε».

«Σε μία εβδομάδα παίζουμε στο Λονδίνο, όπου θα αντιμετωπίσουμε στο πρώτο παιχνίδι τις Ελβετίδες Κουν/Ζούμκερ στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας του Σαββάτου 28/7. Αν και έχουμε να παίξουμε βραδινό ματς από το 2010 στον Καναδά, μας αρέσει και ήδη έχουμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά μας και βραδινές προπονήσεις για να συνηθίσουμε. Το επόμενο ματς είναι με τις Ρωσίδες Βάσινα / Βοζάκοβα και το τελευταίο παιχνίδι είναι με τις Κινέζες Ζαν Ξι / Ξούε. Είναι δύσκολες ομάδες όλες… Θα μπορούσε να είναι καλύτερα, αλλά και χειρότερα. Εμείς θα παλέψουμε κάθε ματς, όλες οι ομάδες είναι γνωστό πως είναι ανταγωνιστικές και στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση», υποστήριξε η Βίκυ Αρβανίτη, που θα συμμετάσχει σε Τρίτη Ολυμπιάδα της καριέρας της μετά την Αθήνα και το Πεκίνο.

Οι παραδόσεις είναι για να… σπάνε!

Και αν οι Άγγλοι είναι γνωστοί για τη λατρεία που έχουν στις παραδόσεις, στον αθλητισμό συνηθίζεται να λέγεται πως «οι παραδόσεις είναι για να «σπάνε». Κάτι που υποστηρίζουν και οι διεθνείς μας, καθώς τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών με τις αντιπάλους τους, δεν είναι υπέρ των Ελληνίδων. «Έχουμε παίξει με τις Κινέζες δεν τις έχουμε κερδίσει ποτέ τα τελευταία χρόνια, με τις Ελβετίδες έχουμε κάνει 2 νίκες και 5 ήττες, ενώ με τις Ρωσίδες αν και δεν τις έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ ως ομάδα, έχουμε παίξει μόνο με τη μία από τις δύο, αλλά δεν έχουμε χάσει ποτέ από ρωσική ομάδα. Ελπίζουμε, όμως, στο Λονδίνο να ανατρέψουμε αυτές τις παραδόσεις», επεσήμανε η Μαρία Τσιαρτσιάνη, που δεν έκρυψε την επιθυμία της να αλλάξει «εικόνες», πριν από το ταξίδι στο Λονδίνο και τη δεύτερη ολυμπιακή της συμμετοχή (η πρώτη στο Πεκίνο το 2008 με συμπαίκτρια την Θάλεια Κουτρουμανίδου).

Σε αυτό φυσικά προσφέρεται ιδιαίτερα η μαγευτική ατμόσφαιρα του «Beach Bar Paralia» της Κεραμωτής, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια φιλοξενεί με απόλυτη επιτυχία το τουρνουά Masters και τα δύο εξ αυτών τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος, στον τίτλο του οποίου στοχεύουν φυσικά οι διεθνείς Τσιαρτσιάνη / Αρβανίτη.

«Ήρθαμε στα τελικά της Κεραμωτής να παίξουμε, να αλλάξουμε λίγο παραστάσεις πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, θέλαμε να παίξουμε και λίγα παιχνίδια, λίγο διαφορετικά από αυτά που παίζουμε συνήθως και να πάμε στο Λονδίνο με καλή ψυχολογία και όμορφη διάθεση», τόνισε η «Vickinha» για να συμπληρώσει στη συνέχεια το «alter ego» της στην άμμο, Μαρία:

«Χαιρόμαστε που ήρθαμε εδώ, σε μία πολύ καλή διοργάνωση, όπως αυτή και ήρθαμε να πάρουμε τον τίτλο, ώστε να φύγουμε για το Λονδίνο με καλή αίσθηση και τις ευχές όλων των συνεργατών, συμπαικτριών και φίλων του αθλήματος».

Και η ζωή συνεχίζεται…

Μία ολυμπιακή διάκριση αποτελεί ασφαλώς την μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα ενός αθλητή, ωστόσο η… ζωή συνεχίζεται και μετά το σβήσιμο της φλόγας των Αγώνων. Για αυτό και οι διεθνείς μας έχουν προγραμματίσει ήδη τι θα κάνουν μετά την επιστροφή τους από το Λονδίνο.

«Μετά το Λονδίνο σχεδιάζουμε να παίξουμε στο Γκραν Σλαμ της Πολωνίας, πιθανότατα να αγωνιστούμε και στο τουρνουά της Ταϊλάνδης, στα τέλη Οκτωβρίου. Σίγουρα θα κάνουμε ένα μεγάλο διάλειμμα, ώστε να ξεκουραστούμε, να αποφορτιστούμε, να πάρουμε μία απόσταση από όλα.

Πολλά θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις προτάσεις της Ομοσπονδίας. Οικονομικά τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν και να δούμε, βέβαια, τις προτεραιότητες που θα μπουν», τόνισε η Μαρία Τσιαρτσιάνη, κάτι με το οποίο έδειξε να συμφωνεί απόλυτα και η παρτενέρ της, Βίκυ Αρβανίτη.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.