Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΑΧΕΠΑ

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο Σ. Ξηρός αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα όρασης

Σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στα μάτια υποβλήθηκε στην Α’ Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου.

Ο διευθυντής της Α’ Οφθαλμολογικής Κλινικής, καθηγητής, Π.Οικονομίδης, ο οποίος έκανε τις επεμβάσεις, ανέφερε στο ΑΠΕ: «Ο Σάββας Ξηρός είναι πρακτικά τυφλός. Οι βλάβες που έχει στα μάτια δεν δίνουν προοπτική να δει. Εμείς ως γιατροί έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο για τον ασθενή ανεξάρτητα από το ποιος είναι αυτός και από τις πολιτικές του πεποιθήσεις».

Ο Σάββας Ξηρός είχε υποβληθεί κατά το παρελθόν σε δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς στο αριστερό μάτι, στο οποίο έχει δευτερογενή καταρράκτη και μετατραυματικές ουλές στην ωχρά κηλίδα. Από αυτό το μάτι αφαιρέθηκαν σήμερα τα ράμματα που είχαν μείνει από τη μεταμόσχευση κερατοειδούς και ο ασθενής υποβλήθηκε σε καψουλοτομή. Στο δεξί μάτι είχε σιλικόνη από παλιά επέμβαση για αποκατάσταση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς και υπήρξαν παλιά θραύσματα. Ο ασθενής πάσχει από καταρράκτη και στο δεξί μάτι και παρουσίαζε διπλωπία και φωτοφοβία. Για το λόγο αυτό υποβλήθηκε σε ιριδοπλαστική.

Ο Ξηρός εξετάστηκε από ωτορινολαρυγγολόγο και αγγειοχειρούργο, ενώ αύριο, Παρασκευή θα εξεταστεί από νευροχειρούργο και νευρολόγο. Αντιμετωπίζει, επίσης, σοβαρό πρόβλημα ακοής, ενώ ένα μικρόβιο, που προσέβαλε τον οργανισμό του μέσα στις φυλακές, τού έχει προκαλέσει σοβαρά οιδήματα στα πόδια.

Ο Σάββας Ξηρός μεταφέρθηκε την Τετάρτη υπό άκρα μυστικότητα, από τις φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Στο μεταξύ, στο αυτόφωρο δικαστήριο του Πειραιά, χωρίς τον ίδιο αλλά παρουσία των συνηγόρων του, θα επανεξεταστεί σήμερα, Πέμπτη, το ζήτημα της προσωρινής διακοπής της ποινής του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας, αλλά και το αίτημα της ΕΛΑΣ η νοσηλεία και φρούρησή του να γίνει σε άλλο νοσοκομείο εκτός του ΑΧΕΠΑ.

Η ΕΛΑΣ, με έγγραφό της, την περασμένη εβδομάδα, προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, είχε ζητήσει για λόγους ασφαλείας να μη γίνει στο ΑΧΕΠΑ η μεταγωγή και φρούρηση νοσηλείας του αιτούντος κρατουμένου για συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης 17Ν, Σάββα Ξηρού, και πρότεινε άλλα νοσοκομεία, όπως το «Παπαγεωργίου» και το «Ιπποκράτειο».

Ο Σάββας Ξηρός, που εκτίει ποινή κάθειρξης 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια για συμμετοχή στη δράση της 17Ν, συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στο λιμάνι του Πειραιά, βαρύτατα τραυματισμένος από έκρηξη βόμβας και από τότε αντιμετωπίζει, σύμφωνα και με τους θεράποντες ιατρούς του, σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.