Έρχονται 564.000 «λυπητερές»

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/9E9C7E61777467A9EA0D787C94BA0C8D.jpgΝέα παρτίδα περίπου 780.000 εκκαθαριστικών σημειωμάτων – εκ των οποίων 564.000 χρεωστικά – αναμένεται να στείλει την επόμενη εβδομάδα σε αντίστοιχο αριθμό φορολογούμενων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Από τα εκκαθαριστικά προκύπτει ότι ο μέσος φόρος που πρέπει να καταβληθεί είναι 2.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 1,8 εκατομμύρια δηλώσεις. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι η 31η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα “ΝΕΑ”  , την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει τη ρύθμιση για την καταβολή σε δόσεις του φόρου που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά η οποία όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί θα προβλέπει την εξόφλησή του σε έως 10 δόσεις ανάλογα και με το ύψος του εισοδήματος των φορολογούμενων.

Στόχος είναι οι φορολογούμενοι να μπορέσουν να κάνουν χρήση της ρύθμισης από τον Αύγουστο οπότε και θα ξεκινήσει η καταβολή των μηνιαίων δόσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.