Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Άνω Καστρίτσι, Σελλά, Πλατάνι, Αργυρά και Δρέπανο της Αχαΐας όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά.

Σε εξέλιξη παραμένει από τα ξημερώματα της Τετάρτης το πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα. Οι φλόγες απειλούν τον οικισμό Κάτω Καστρίτσι, ο οποίος εκκενώθηκε μερικώς για προληπτικούς λόγους, και το Δρέπανο.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 69 οχήματα της Πυροσβεστικής, επίγειες δυνάμεις 130 πυροσβεστών ενώ από αέρος  κατά τη διάρκεια της ημέρα συνέδραμαν  δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Ήδη έχουν διατεθεί άνδρες από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού ενώ στη διάθεση της Πυροσβεστικής έχουν επίσης τεθεί όλα τα μηχανήματα και οι υδροφόρες του δήμου Πατρέων, του στρατού και των δημόσιων υπηρεσιών που έχουν ανάλογο εξοπλισμό.

Τρεις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής τραυματίστηκαν ελαφρά, ένας εκ των οποίων ο διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίο.

Με λιγότερες δυνάμεις  συνεχίστηκε το έργο της κατάσβεσης  από αέρος,  καθώς έξι από τα οχτώ αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού δήλωσαν βλάβη με αποτέλεσμα η επιχείρηση από αέρος να γίνεται με δύο καναντέρ.

Το protothema.gr επικοινώνησε με το γραφείο τύπου της πυροσβστικής όπου οι υπεύθυνοι επιβεβαίωσαν την πληροφορία. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι “κατά τον ανεφοδιασμό πραγματοποιούνται τεχνικοί έλεγχοι στα  αεροσκάφη και αυτή τη στιγμή τα έξι καναντέρ δεν πετούν”.

Για το συντονισμό της επιχείρησης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Στο σημείο σημειώνεται ότι μετέβη και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να διατάξει εκκένωση οικισμών.
Στην περιοχή βρίσκονται λεωφορεία για να μεταφέρουν τους πολίτες, ενώ ο δήμος Πατρέων έχει μεριμνήσει για την φιλοξενία τους.

Την ίδια στιγμή βοήθεια με μέσα πυρόσβεσης από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία ετοιμάζεται να ζητήσει η κυβέρνηση, καθώς, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης «τα μέσα τα οποία έχουμε δεν είναι επαρκή».

Σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Επίσης πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Βάθη Κισσάμου στα Χανιά και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.