Σε ύφεση σε Κίσσαμο-Ζευγολατιό…

Καίγονται σπίτια στην Κερατέα Αττικής

Ζημιές σε τουλάχιστον πέντε σπίτια έχει προκαλέσει η μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι σε δασική έκταση με πεύκα στην Κερατέα Αττικής κοντά στον οικισμό Διόνυσο. Παράλληλα εκκενώθηκε μια κατασκήνωση και τα παιδιά με τους συνοδούς τους μεταφέρθηκαν στο ΚΑΠΗ της περιοχής ενώ στον ίδιο χώρο μεταφέρθηκαν μοναχοί από Μοναστήρι.

Στη περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 36 ατόμων ενώ δόθηκε εντολή για ενισχύσεις.

Από αέρος ρίψεις νερού κάνουν αυτή τη στιγμή πέντε αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα ενώ αναμένεται να φτάσουν άλλα δυο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή εντάσεως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με συνεχείς εναλλαγές ως προς την κατεύθυνση τους δυσχεραίνουν σημαντικά τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται και η φωτιά στην Αχαΐα, ανάμεσα στις περιοχές Πλατάνι και Δρέπανο, ενώ σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Κίσσαμο Χανίων και Ζευγολατιό Κορινθίας.

Στη περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων ενώ ρίψεις νερού κάνουν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ειδικότερα στην Αχαΐα, όπου πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ρίξει το βάρος στο πύρινο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη, ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν μικροεστίες φωτιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι την Τετάρτη προκλήθηκαν ζημιές σε αγροικίες.

Στην περιοχή επιχειρούν 7 αεροσκάφη και ελικόπτερα, 130 πυροσβέστες με 69 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 84 ατόμων.

Την Τετάρτη τρεις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής – ένας εκ των οποίων ο διοικητής του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού – τραυματίστηκαν ελαφρά και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του Ρίο.

Στο Κάτω Καστρίτσι αλλά και σε άλλες περιοχές αρκετοί κάτοικοι για προληπτικούς λόγους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Άνω και Κάτω Καστρίτσι, Σελλά, Πλατάνι, Αργυρά και Δρέπανο της Αχαΐας.

Στην περιοχή μετέβη την Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διέκοψε την παρουσία του στο Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο διεξάγεται στη Σάμο.

Νωρίτερα, επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Στη συνέχεια, είχε επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ο οποίος βρέθηκε στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτη Μπονάτσο.

Φωτιά σε Κίσσαμο Χανίων

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη το απόγευμα στην Κίσσαμο Χανίων και το βράδυ χρειάστηκε να γίνει για προληπτικούς λόγους εκκένωση των Παπαδιανών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο έως το μεσημέρι της Πέμπτης καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, από το μεσημέρι και μετά στην περιοχή θα πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ και υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά, Κεφάλι και Αμυγδαλοκεφάλι, και σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων, Τάσο Κουρουπάκη, εκτείνονταν σε ένα μέτωπο 20 χιλιομέτρων.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, επικοινώνησε με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να σηκωθούν νωρίς το πρωί εναέρια μέσα για να βοηθήσουν την κατάσβεση της φωτιάς.

Κύριο μέλημα των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν να μην καούν κατοικίες, ωστόσο στις φλόγες παραδόθηκε οίκημα που παλαιότερα ήταν σχολείο.  Στην Κίσσαμο επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Για τέταρτη ημέρα η φωτιά στο Ζευγολατιό

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στο Ζευγολατιό Κορινθίας και έχει καταστρέψει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης.

Στην περιοχή επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 29 ατόμων, ενώ στο σημείο κατευθύνονται δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.