http://img.protothema.gr/AB2AFC006AC66C85DCA02FB5498A2DE5.jpg«Η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα σε όποιον δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι». Με αυτό τον απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναζητεί λύσεις για το περιβόητο χαράτσι και τονίζει πως σε κάθε περίπτωση όσοι δεν μπορούν να το πληρώσουν δεν θα κινδυνεύσουν να μείνουν στο … σκοτάδι!

Καίτοι οι σχετικές οφειλές προς τη ΔΕΗ αυξάνονται συνεχώς, ο κύριος Κεδίκογλου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει ένα μέρος των πολιτών να υποφέρει, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη ήταν ξεκάθαρη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν γίνεται να αφήσουμε απροστάτευτο ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, όσο μικρό κι αν είναι».

Να σημειωθεί εδώ ότι το Σάββατο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κόβεται το ρεύμα όσων πολιτών αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι. Είχε δε δηλώσει πως «αυτό που συζητείται είναι αν αυτό το τέλος θα ενσωματωθεί ή αν θα αποτελεί ξεχωριστό σημείωμα στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Το λέω αυτό με το δεδομένο ότι είναι άλλο πράγμα να μη σου κόβουν το ρεύμα και δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα και δε θα κόβεται το ρεύμα και άλλο πράγμα αυτό το βάρος του ειδικού τέλους».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, υπήρξαν σκέψεις το χαράτσι να πληρώνεται ξεχωριστά από τους λογαριασμούς, ωστόσο εγκαταλείφθηκαν καθώς θεωρήθηκε ότι είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί δραματικά ο αριθμός όσων δεν πληρώνουν.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κεδίκογλου, αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις και τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση, με δεδομένο ότι στελέχη της ΔΑΚΕ διαφωνούν, δήλωσε: «Όταν σε αυτή την κυβέρνηση τα κόμματα που συμμετέχουν, οι αρχηγοί που συμμετέχουν, έχουν βάλει την εθνική ανάγκη πάνω από το κομματικό και το προσωπικό συμφέρον, δεν μπορούμε να ανεχθούμε να βάζει κάποιος το συντεχνιακό συμφέρον, πάνω από την εθνική ανάγκη». Ενώ σε ερώτηση αν θα γίνουν διαγραφές συνδικαλιστών, σημείωσε: «Το μήνυμα θα περάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.