Σχεδόν όλα τα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε κατοίκους των νοτίων προαστίων της Αττικής

Σε πέντε ανήλθαν τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σε πέντε ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης με τον ιό του Δυτικού Νείλου, αφού το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι άλλοι τρεις άνθρωποι από τις περιοχές του Ελληνικού, του Πειραιά και του Παλαιού Φαλήρου νοσηλεύονται με επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό σύστημα, έπειτα από τσίμπημα κουνουπιών.

Πρόκειται για έναν 18χρονο και έναν 40χρονο που νοσηλεύονται στο «Τζάνειο» και μία 65χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Οι επιστήμονες προβληματίζονται από το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα κρούσματα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί σε κατοίκους των νοτίων προαστίων της Αττικής και εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί η εμφάνιση μολύνσεων σε κατοίκους των περιοχών αυτών.

Την Πέμπτη, σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας υπό την προεδρία υφυπουργού Φωτεινής Σκοπούλη, αποφασίστηκε να γίνουν ψεκασμοί σε φρεάτια και περιοχές όπου υπάρχουν στάσιμα νερά.

Επίγειοι ψεκασμοί με εντομοκτόνα θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, όπου υπάρχει λίμνη, καθώς και σε άλλα πάρκα της πόλης.

Η μόλυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου συνήθως δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα, ωστόσο σε ηλικιωμένα και ανοσοκατεσταλμένα άτομα μπορεί να οδηγήσει σε μηνιγγίτιδα και εγκεφαλίτιδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.