Πιλοτικό δίκτυο με ταχύτητα 100 Mbps…

Την πρώτη υλοποίηση δικτύου οπτικών ινών μέχρι τον τελικό χρήστη ανακοίνωσε ο όμιλος Forthnet.

Σε πρώτη φάση, οι συνδρομητές του Fiber-to-the-Home δικτύου, θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν ταχύτητες πρόσβασης που θα ξεπερνούν τα 100 Mbps, ενώ εκτός από υπηρεσίες φωνής και γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο θα παρέχονται και πρόσθετες λειτουργίες, όπως τηλεόραση και cloud services.

Το έργο ξεκινά άμεσα και αρχικά θα καλύψει τουλάχιστον 2.000 νοικοκυριά στον δήμο Νέας Σμύρνης.
Τα δίκτυα FTTH φέρνουν την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι του συνδρομητή, αντικαθιστώντας τα δίκτυα χαλκού και διασφαλίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στα δίκτυα FTTH η ταχύτητα πρόσβασης που επιλέγει ο καταναλωτής είναι εγγυημένη ανεξαρτήτως απόστασης από το κέντρο. Οι δυνατότητες του δικτύου FTTH φτάνουν σε ταχύτητες το 1 Gbps download και τα 100 Mbps upload.

Για την υλοποίηση του παθητικού δικτύου οπτικών ινών, ο όμιλος Forthnet θα συνεργαστεί με την εταιρεία Optronics Technologies.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Forthnet «σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία του έργου είναι η συνεργασία με τις τοπικές δημοτικές αρχές. Εχει επιλεγεί ο δήμος της Νέας Σμύρνης, καθώς τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των κατοίκων ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της νέας τεχνολογίας και συμβαδίζουν με την πρωτοποριακή αντίληψη της δημοτικής αρχής που προωθεί νέες υπηρεσίες προς τους δημότες και συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.