http://img.protothema.gr/FC58277172ADDE71800328319073FDEC.jpgΘεαματική είναι η επάνοδος του Γιώργου Παπανδρέου στην επικαιρότητα, φυσικά με κάποια από τα πολύ γνωστά θέματα, με τα οποία έχει συνδέσει το όνομά του: το ποδήλατο, το περιβόητο συμπόσιο της Σύμης – που δεν γίνεται σχεδόν ποτέ στη Σύμη – και τη σχέση του με τα φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθότι παραμένει μίας παγκοσμίως αναγνωρισμένη προσωπικότητα.

Παρότι δεν μετέχει ευθέως στις πολιτικές διεργασίες της εποχής, ο κ. Παπανδρέου ξέρει να στρέφει την προσοχή όλων πάνω του. Άλλοτε σχεδιασμένα και άλλα ακουσίως. Κατά τη σημερινή μέρα μάλιστα συνέπεσαν τρεις αφορμές, που τον έφεραν στο προσκήνιο, αν και προέκυψαν και παρεξηγήσεις.

Κατά αρχήν ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε το ΚΑΤ, προκειμένου οι γιατροί να δουν το παλαιό τραύμα, που είχε από την πτώση του από το ποδήλατο τον Απρίλιο του 2008. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν φήμες ότι πήγε στο νοσοκομείο επειδή ξαναέπεσε από το ποδήλατο. Ήταν τόσο μεγάλος ο ορυμαγδός δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο, που το Καστρί αναγκάστηκε να βγάλει διάψευση και να αποκαταστήσει τα πράγματα, πριν αυτά λάβουν μία εντελώς ιλαροτραγική τροπή.

Λίγο μετά έγινε γνωστό ότι το διεθνούς φήμη πανεπιστήμιο Harvard προσκάλεσε τον κ. Παπανδρέου για να δώσει μία σειρά διαλέξεων με επίκεντρο την ελληνική οικονομική κρίση και τους δικούς του χειρισμούς για την αντιμετώπισή της. Η είδηση δεν προξένησε κάποια ιδιαίτερη απορία, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί τις διεθνείς του σχέσεις στο ακέραιο και είναι πάντοτε ένα πρόσωπο, που προκαλεί το ενδιαφέρον από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τα διάφορα fora.

Η τρίτη αφορμή, που έδωσε ο κ. Παπανδρέου για να επικεντρωθεί πάνω του το ενδιαφέρον είναι η έναρξη της συζήτησης γύρω από την προετοιμασία του συμποσίου της Σύμης, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στη… Σάμο στις 15 με 18 Ιουλίου. Θέμα του η πορεία της Ελλάδας και της Ευρώπης στο περιβάλλον της κρίσης. Το συμπόσιο διεξάγεται κάθε χρόνο τον Ιούλιο – με εξαίρεση της περσινή δύσκολη χρονιά – σε διαφορετικά νησιά της χώρας, μόνο, που κράτησε το όνομα του νησιού, από το οποίο ξεκίνησε, ως μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Συγκεντρώνει διάφορες διεθνείς προσωπικότητας της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, πολλούς διανοούμενους και στοχεύει στη συζήτηση των σύγχρονων προβλημάτων.

Η έλλειψη χρημάτων έχει οδηγήσει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, που το διοργανώνει, να διαμηνύσει στους προσκεκλημένους ότι τα έξοδα της μετακίνησής τους και της διαμονής τους, πρέπει να καλυφθούν από τους ίδιους!

Γιάννης Μακρυγιάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.