Κοινοβουλευτικά “θερμός” προβλέπεται ο Αύγουστος

http://img.protothema.gr/15945B72B8AC227C3A4816B3129CE84D.jpgΑνοικτή όλο το καλοκαίρι επιθυμεί να κρατήσει την Ολομέλεια της Βουλής η κυβέρνηση προκειμένου να «τρέξει» το κρίσιμο νομοθετικό έργο δίχως να κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση για «fast truck» διαδικασίες.

Όπως ανέφερε συνεργάτης του πρωθυπουργού, το Μέγαρο Μαξίμου σκέφτεται να μην προχωρήσει σε συγκρότηση θερινών κοινοβουλευτικών τμημάτων και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει σχεδόν έτοιμο νομοσχέδιο για επενδύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη εκπρόσωποι ορισμένων κομμάτων του ζήτησαν συγκρότηση θερινών κοινοβουλευτικών τμημάτων, ο ίδιος όμως τους εξήγησε ότι το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης.

Περαν όμως των «εκπροσώπων ορισμένων κομμάτων», σκέψεις για συγκρότηση θερινών τμημάτων εκφράστηκαν και από την ΝΔ προκειμένου να αποφευχθούν εκδηλώσεις ανταρτών στα κρίσιμα νομοσχέδια που πρέπει να ψηφιστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι στα θερινά τμήματα συμμετέχουν 100 βουλευτές και την σύνθεση τους την επιλέγουν τα κόμματα.

Χρήστος Μπόκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.