Παραιτήθηκε της πολιτικής αγωγής σε βάρος του – νέα τροπή στην υπόθεση

Νέα τροπή έλαβε η εκδίκαση της υπόθεσης απόπειρας εκβίασης του Χρήστου Ζαχόπουλου μετά τη δήλωση παραίτησης του από πολιτική αγωγή ως προς τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη και το δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Ο κ. Ζαχόπουλος, δηλώνει ότι δεν έχει προσωπική αντίληψη για το εάν ο εκδότης παρέδωσε στον στον τότε διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Ανδριανό το DVD «δεν έχω προσωπική αντίληψη και συνεπώς δεν μπορώ να γνωρίζω», αλλά στην υποτιθέμενη περίπτωση που το έκανε, εκτιμά ότι δεν είχε πρόθεση να παραβιάσει τα προσωπικά του δεδομένα, αλλά να προστατέψει τον ίδιο τον κ. Ζαχόπουλο και την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο πρώην γγ του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος με γραπτή δήλωσή του, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου, αποσύρθηκε από πολιτική αγωγή για τους δύο δημοσιογράφους, παραμένοντας πολιτικώς ενάγων για τους άλλους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση, Εύη Τσέκου και Χρήστο Νικολουτσόπουλο.

Στην δήλωση παραίτησης από πολιτική Αγωγή ο κ. Ζαχόπουλος αναφέρει ότι όσον αφορά το ζήτημα του εάν παρέδωσε στον κ. Ανδριανό το DVD «δεν έχω προσωπική αντίληψη και συνεπώς δεν μπορώ να γνωρίζω».

Όπως προσθέτει ο κ. Ζαχόπουλος, «στην υποτιθέμενη περίπτωση που ήθελε να υποτεθεί ότι η υλική πράξη της παράδοσης έγινε από το Θ. Αναστασιάδη, δηλώνω βεβαίως και κατηγορηματικώς, γνωρίζοντας την ποιότητα του δημοσιογράφου, ότι δεν είχε πρόθεση να παραβιάσει τα προσωπικά μου δεδομένα».

«Αντίθετα» συνεχίζει ο κ. Ζαχόπουλος, «θεωρώ ότι διαισθανόμενος ότι κάποιοι ήθελαν να ασκήσουν επιρροή πάνω μου για να επηρεάσουν την πολιτική μου δραστηριότητα, απευθύνθηκε στο κατ’ εξοχή αρμόδιο πρόσωπο, τον κ. Ανδριανό, έχοντας συναίσθηση για να προστατευτεί η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά».

Ο κ. Ζαχόπουλος τόνισε ότι δεν επιθυμεί την τιμωρία του Θ. Αναστασιάδη και του Γ. Μακρυγιάννη και στην κατάθεση του, που συνεχίστηκε τη Δευτέρα, ο κ. Ζαχόπουλος κατηγόρησε για το επίμαχο υλικό του DVD, την άλλοτε ερωμένη του Εύη Τσέκου την οποία αποκάλεσε «ικανή για όλα», ενώ επανέλαβε ότι τον εκβίαζε, ζητώντας του 200.000 ευρώ αλλά και μία μόνιμη θέση στο Δημόσιο.

Στην κατάθεση της, η σύζυγος του Χρήστου Ζαχόπουλου, Περσεφόνη, έκανε λόγο για «ερωτική παγίδα», που στήθηκε σε βάρος του άντρα της τον οποίο, όπως είπε, στήριξε στην περιπέτεια του. Η κυρία Ζαχοπούλου κατέθεσε ότι ο σύζυγος της βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση όταν της είπε για πρώτη φορά, πως εκβιάζεται από μία γυναίκα και δύο άνδρες. Η μάρτυρας είπε πως ο σύζυγός της ζήτησε πολιτική προστασία καθώς ήξερε πως το επίμαχο υλικό είχε φθάσει σε δημοσιογράφους και περίμενε ότι θα δημοσιοποιείτο.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο γιος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Θανάσης Ζαχόπουλος ο οποίος υποστήριξε ότι το καταγραφέν υλικό αποτέλεσε μοχλό πίεσης προς τον πατέρα του.

www.thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.