Για την αναγνώριση φυσικού πόρου ως Ιαματικού υποβάλλεται στην αρμόδια Διεύθυνση του ΕΟΤ φάκελος με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ΦΕΚ 2215/2009) ως εκ τούτου ο Δήμος Γρεβενών προχωρεί σε προγραμματική σύμβαση με τον σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, με στόχο την αναγνώριση του φυσικού πόρου της Κιβωτού ως Ιαματικού.

Η Προγραμματική σύμβαση περιλαμβάνει την Β΄ και Γ΄ Φάση που είναι αντίστοιχα η Υδρογεωλογική-Υδροχημική μελέτη και Γεωθερμική-μελέτη προστασίας.

Ο Δήμος Γρεβενών, έχει προχωρήσει ήδη στις απαραίτητες μικροβιολογικές και φυσικοχημικές αναλύσεις με χημικό εργαστήριο του Βόλου, το οποίο έχει έρθει στις ιαματικές πηγές της Κιβωτού και έχει πραγματοποιήσει επί τόπου κάποιες αναλύσεις καθώς και στην συλλογή δειγμάτων για περεταίρω αναλύσεις στο εργαστήριο.
Επίσης έχει προχωρήσει στη συλλογή δειγμάτων τα οποία έχουν αποσταλεί στον Δημόκριτο για να πραγματοποιηθούν οι ραδιολογικές αναλύσεις .

Δείτε το Video από το Grevenanea.gr
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.