Κυβερνητικό σχέδιο εννέα βημάτων για την ανάπτυξη

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/FFCBD8D74FDECA042DDC94002F304756.jpgΤο πρώτο δείγμα της σκληρής αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το απόγευμα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρακάμπτει το μήνυμα των εκλογών και δεν απαντά στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο κ.Τσίπρας επιμένει στο αίτημα για ακύρωση του Μνημονίου και στη βάση αυτή θα κινηθεί το επόμενο διάστημα. Ο Πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων ήταν προσεκτικός στο θέμα της περίφημης «επαναδιαπραγμάτευσης» του Μνημονίου, αποκλείοντας κάθε μονομερή ενέργεια και ζητώντας τροποποιήσεις ώστε να αναταχθεί με κάθε τρόπο η ύφεση που υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να πιάσει τους στόχους.

Με την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών αρχίζει στις 6 το απόγευμα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια κυβέρνηση εφαρμογής του Μνημονίου» αναμένεται να επαναλάβει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε χθες ότι «παρότι προεκλογικά τα κόμματα που τη στηρίζουν μιλούσαν για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσής του τώρα επιδεικνύουν ασυνέπεια που συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή».

Μιλώντας για 38 λεπτά – παρά τις φήμες που ήθελαν λόγω της γνωστής του ασθένειας ο χρόνος της ομιλίας του να μην ξεπεράσει τα 20 λεπτά – ο Πρωθυπουργός χάραξε σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης, την οποία μάλιστα έσπευσε να χαρακτηρίσει ως «κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και εθνικής ευθύνης που την πετύχαμε με εντολή του ελληνικού λαού» ενώ χαιρέτισε την αποφασιστικότητα – όπως είπε – και το θάρρος των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Σχέδιο εννέα βημάτων από την τρικομματική κυβέρνηση

Το κυβερνητικό σχέδιο «εννέα βημάτων» για την έξοδο από την κρίση και την επαναφορά στην ανάπτυξη κωδικοποιείται ως εξής:

Αποκρατικοποιήσεις: Το λειτουργικό τμήμα του ΟΣΕ, το παραγωγικό μέρος της ΔΕΗ, τις εταιρείες υδάτων με ρυθμιστικό έλεγχο του κράτους

Συμβάσεις παραχώρησης υποδομών που ήδη υπάρχουν και υπολειτουργούν, κυρίως περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια

Δημιουργία Επενδυτικού Οχήματος Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίησητης δημόσιας περιουσίας που, εκτόςαπό το Ελληνικό, εκτείνεται στην περιοχή από το Φάληρο έως το Σούνιο

Ξεμπλοκάρισμα των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ, ύψους 12,5 δισ. ευρώ

Κλείσιμο ή συγχώνευση εκατοντάδων οργανισμών και φορέων του Δημοσίουμέσα στο 2012

Δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για όλους τους φορολογουμένους μέσα στο 2013 – θα περιλαμβάνει και τις καταθέσεις

Αλλαγή του νομικού πλαισίου για την απόδοση της ιθαγένειας καιτης μεταναστευτικής πολιτικής μέσααπό κοινοβουλευτικό διάλογο

Συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και

Ενίσχυση των παραδοσιακών συμμαχιών της Ελλάδας για την κατοχύρωση και προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.