Από αυτούς οι 11 ειναι νεοεκλεγέντες και οι 24 «παλιοί» βουλευτές…

Ποιοι αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητοΜεταξύ των βουλευτών που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να πάρουν βουλευτικό ΙΧ είναι, σύμφωνα με το protothema.gr η Φωτεινή Αραμπατζή, ο Ανδρέας Ψυχάρης και ο Βασίλης Κικίλιας, που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά με τη ΝΔ. Στους «παλιούς» που παραδοσιακά αρνούνται την παραλαβή κρατικού αυτοκινήτου περιλαμβάνονται ο Βύρων Πολύδωρας, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έπειτα από οδηγία του γραμματέα της, Νίκου Μιχαλολιάκου έχουν προαναγγείλει ότι θα παραχωρήσουν τα κρατικά ΙΧ σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη (όπως σε πολύτεκνες οικογένειες).

Το ζήτημα είναι, όμως, ότι τα βουλευτικά ΙΧ δεν χαρίζονται στους βουλευτές αλλά παρέχονται με leasing, για όσο διάστημα διαρκεί η βουλευτική θητεία. Ίσως θα είχε αντίκρισμα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να έδιναν σε μη έχοντες τα ιδιωτικά τους οχήματα και να κράταγαν τα βουλευτικά…

Τέλος, σημειώνεται ότι, αύριο Πέμπτη θα γίνει στην Βουλή η κλήρωση των αυτοκινήτων στους βουλευτές. Οι βουλευτές Αττικής δικαιούνται ΙΧ έως 1.400 κυβικά εκατοστά και αυτοί της επαρχίας έως 1.800.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.