Αλλάζει όνομα και έμβλημα στο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος Τη νέα διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ που θα παρουσιάσει πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή στη Συνδιάσκεψη του κόμματος σβήνει και γράφει τις τελευταίες ημέρες ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Η εισήγησή του προς τα μέλη της Συνδιάσκεψης, στην οποία ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι θα κληθούν να μετάσχουν, δεδομένου ότι όλα τα όργανα έχουν διαλυθεί και μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα υφίσταται ως επίσημος κομματικός φορέας, θα εμπεριέχει τις κατευθυντήριες γραμμές για το νέο ΠΑΣΟΚ, το οποίο πιθανότατα αλλάζει ονομασία και εμβλήματα.

Πάντως το θέμα της συμμετοχής στη Συνδιάσκεψη θεωρείται κομβικό καθώς εάν κληθούν, για παράδειγμα, τα μέλη του διαλυμένου Εθνικού Συμβουλίου, ουσιαστικά θα πάρουν μέρος στις εργασίες της και όλοι όσοι εξελέγησαν βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και παραμένουν στο Κίνημα. Προς το παρόν έχει γίνει γνωστό ότι θα πάρουν μέρος μέλη των νομαρχιακών και περιφερειακών οργανώσεων που θα μετεξελιχθούν σε οργανώσεις ανασύστασης και πιθανότατα και αυτοδιοικητικά στελέχη.

Οι προτάσεις Βενιζέλου θα τεθούν ουσιαστικά προς συζήτηση στη διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου ούτως ώστε τον ερχόμενο Νοέμβριο στο συντακτικό συνέδριο του κόμματος να έχουν σχηματοποιηθεί και να βοηθήσουν στην προώθηση των απαιτούμενων αλλαγών.

Κύριο μέλημα πάντως του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι η αποκατάσταση των σχέσεών του τόσο με τον Ανδρέα Λοβέρδο όσο και με την Αννα Διαμαντοπούλου. Ο ίδιος θεωρεί ότι και τα δύο στελέχη με τα οποία έχει επέλθει περίπου ρήξη για διαφορετικούς λόγους, θα πρέπει «να λειτουργήσουν ως στυλοβάτες» στην προσπάθεια ανασύστασης της παράταξης.

Ως εκ τούτου, θεωρείται δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προτείνει την ενσωμάτωσή τους στις διαδικασίες και πιθανότατα στην Πολιτική Γραμματεία που θα διορίσει το επόμενο διάστημα. Αλλωστε, στελέχη που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις σκέψεις του δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο σε μια δεύτερη περίοδο και αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης, το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει «πιο πολιτικά» στην κυβέρνηση ρίχνοντας σ’ αυτήν το βαρύ του πυροβολικό.

«Μέχρι τότε ο Β. Βενιζέλος θα επιδιώξει τη μέγιστη συσπείρωση», λένε ενώ εμμέσως παραδέχονται ότι το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως να λειτούργησε πιο συγκεντρωτικά. «Το πιθανό έλλειμμα δημοκρατίας ήταν αναγκαίο κατά την προεκλογική περίοδο και θα εκλείψει με την ενεργοποίηση των οργάνων του κόμματος», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Κύκλοι της Ιπποκράτους λένε ότι σε περίπτωση που κάποια στελέχη τα οποία δεν θέτουν θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ συνεχίσουν να διατηρούν τη στάση τού «διαφωνώ, άρα δεν μιλάω», τότε υπάρχει ζήτημα πολιτικής σκοπιμότητας και στρατηγικής.

Πάντως, παράγοντες του κόμματος εκτιμούν – ευελπιστούν, για την ακρίβεια – ότι αργά ή γρήγορα τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και η Αννα Διαμαντοπούλου θα ανακάμψουν και θα αποδεχτούν τη συμμετοχή τους στα όργανα του Κινήματος.

Ειδικά για τον Ανδρέα Λοβέρδο αναφέρουν ότι όσα εξέφρασε στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ πριν από την εκλογή ηγεσίας συμπίπτουν σε ποσοστό 90% με όσα πιστεύει και ο κ. Βενιζέλος.

dailynews24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.