Σαφέστατη θέση υπέρ του Δήμου Αχαρνών έλαβε χθες η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάζονταν εναντίον του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την αυθαίρετη απόφασή του να καταστήσει την Αμυγδαλέζα ισόβια φωλιά λαθρομεταναστών.

Η ενέργεια των συνδικαλιστών της Αστυνομίας και των ενστόλων που εκπροσωπούν να υποστηρίξουν τους κατοίκους του Δήμου Μενιδίου στον αγώνα τους κατά πολιτικά τυχοδιωκτικών αποφάσεων που υποθηκεύουν το μέλλον τους από νομικούς κύκλους χαρακτηρίζεται πρωτοφανής και αναμένεται να έχει συνέχεια.

Η προχθεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του κ. Χρυσοχοΐδη αναβλήθηκε για τις 16 Νοεμβρίου του 2012, αφού, σύμφωνα με έγγραφη διαβεβαίωση του νομικού συμβούλου των αστυνομικών Βάιου Σκαμπαρδώνη, το συνδικαλιστικό τους όργανο θα ασκήσει «πρόσθετη παρέμβαση στη δίκη», ώστε να δοθεί μεγαλύτερη ισχύς στην αντίδραση των κατοίκων κατά του Κέντρου Κράτησης της Αμυγδαλέζας. «Εαν το Δ.Σ. της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων προκρίνει και έχει τελική θετική εισήγηση να υποστηρίξει τους κατοίκους και τον δήμο, αυτό αναμένεται να πράξει και στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά Χρυσοχοΐδη» ανέφερε στη «δημοκρατία» ο δικηγόρος τους Βάιος Σκαμπαρδώνης. «Δεν είναι δυνατόν -κατά την προσωπική μου αντίληψη- πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές ο κ. Χρυσοχοΐδης να λαμβάνει τέτοια απόφαση για να φέρει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ και να εκμεταλλευτεί πολιτικά το ζήτημα των λαθρομεταναστών, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι το συγκεκριμένο κόμμα δεν θα έμπαινε σε δημόσια συζήτηση πριν από τις εκλογές για ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Κατά τον δικηγόρο των αστυνομικών υφίσταται και θέμα υγείας των φρουρών στο Κέντρο Κράτησης, λόγω μεταδοτικών ασθενειών λαθρομεταναστών που εισέρχονται χωρίς να υπάρχει υγειονομικός έλεγχος, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σωρηδόν ποινικών διώξεων εναντίον ενστόλων για δήθεν κακομεταχείριση λαθρεποίκων και «βασανισμού» τους με την υποστήριξη από διάφορα «ουμανιστικά κέντρα προάσπισής τους».

Στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος Μενιδίου (διά του νομικού του παραστάτη, δικηγόρου Τάσου Οικονομόπουλου) κατά του πρώην υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καταγγέλλεται ότι το Κέντρο Κράτησης στήθηκε στην περιοχή χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον δήμο στον οποίο ανήκει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, συνεπώς πρόκειται για «παράνομη εγκατάσταση Κέντρου Κράτησης παρανόμως εισερχόμενων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή είχαν εγκατασταθεί αρχικά 50-60 παράνομοι μετανάστες, υπήρχε σχέδιο για μεταφορά 220-250 και έως τις 15 Μαΐου είχε αναγγελθεί η μεταφορά άνω των 1.000, κάτι που δεν έγινε, αφού μεσολάβησαν οι δεύτερες εκλογές.

 

Στέφανος Χίος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.