MLS Πληροφορική

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/6B410EDE96373A8832F3A5B83863424F.jpgΤη δημιουργία του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου προανήγγειλε χθες η εταιρεία τεχνολογίας MLS Πληροφορική. Το όνομα του κινητού είναι MLS iQTalk και, όπως ανακοινώθηκε, συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (iQ), τις οποίες η MLS αναπτύσσει εδώ και χρόνια.

Όπως γράφουν τα Νέα, η συσκευή ανήκει στην κατηγορία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphone) και βασίζεται εξ ολοκλήρου στο λειτουργικό σύστημα Android. Πρόκειται για τη γνωστή πλατφόρμα της Google, την οποία ήδη χρησιμοποιούν πολλοί κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, όπως η Samsung, η Sony, η HTC κ.ά. Αυτό σημαίνει ότι ο «πυρήνας» του κινητού δεν είναι ελληνικής κατασκευής.

Η εταιρεία δεν έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για τη δομή και τις λειτουργίες του νέου smartphone. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η καινοτομία της συσκευής έγκειται στο γεγονός ότι θα «καταλαβαίνει» και θα «μιλά» ελληνικά.

Οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MLS Ιωάννης Καματάκης, «η λεπτομερής παρουσίαση του MLS iQTalk θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσημη κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά τις επόμενες ημέρες».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το πρώτο ελληνικό κινητό τηλέφωνο θα ενσωματώνει άκρως ενδιαφέρουσες καινοτομίες». Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η συσκευή θα διατίθεται σε προσιτή τιμή, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θα είναι αυτή.

Το νέο κινητό θα διαθέτει οθόνη TFT 4,3 ιντσών, κάμερα 5 megapixels, εσωτερική μνήμη 512 MB, ραδιόφωνο και GPS, ενώ θα έχει ενσωματωμένο το λειτουργικό σύστημα Android 2.3 (Gingerbread).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.