Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το συμπάν, το Big Bang και ο Θεός

29 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η γενικά αποδεκτή από τους επιστήμονες σήμερα θεωρία της μεγάλης έκρηξης (Big Bang), δεν χρειάζεται τον Θεό, για να εξηγήσει την δημιουργία του σύμπαντος.

Αυτό ισχυρίζονται οι επιστήμονες, που συμμετέχουν στο συνέδριο SETICon 2.

«Το  Big Bang θα μπορούσε να συμβεί, απλά ως αποτέλεσμα των φυσικών νόμων που ίσχυαν», λέει ένας αστροφυσικός, συμπληρώνοντας πως: «οι νόμοι της φυσικής μπορούν κάλλιστα από μόνοι τους να δημιουργήσουν σύμπαντα…».

Αυτό βασικά σημαίνει ότι κάτι μπορεί να δημιουργηθεί από το τίποτα και άσχετα αν αυτό δεν έχει νόημα για εμάς, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είμαστε σχεδιασμένοι ούτως ή άλλως, για να αντιλαμβανόμαστε την αστροφυσική και την κβαντομηχανική. Και στις δυο αυτές επιστήμες, είναι αποδεκτό ότι οι τυχαίες διακυμάνσεις μπορούν πράγματι να παράγουν κάτι (ενέργεια, ύλη, κλπ), από το τίποτα.

Όπως λέει ένας αστρονόμος, «οι κβαντοφυσικές διακυμάνσεις μπορούν να δημιουργήσουν το σύμπαν. Αν μέσα σε αυτό το δωμάτιο, μπορούσαμε να στρέψουμε τον χώρο και τον χρόνο κατάλληλα, μπορεί και να δημιουργούσαμε ένα εντελώς νέο σύμπαν. Το αν θα μπορούσαμε να μπούμε μέσα σε αυτό, είναι άλλο θέμα. Το βασικό όμως είναι ότι θα μπορούσαμε να το δημιουργήσουμε. Για αυτό και ολόκληρο το σύμπαν στο οποίο ζούμε, θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποτελεί ένα απλό επιστημονικό πείραμα κάποιου μικρού παιδιού που ζει σε ένα άλλο σύμπαν… Δεν ξέρω αν αυτή η άποψη επηρεάζει τις θεολογικές μας προτιμήσεις, αλλά αξίζει να την σκεφτούμε».

Βέβαια, όπως καταλήγουν οι επιστήμονες, το γεγονός ότι η μεγάλη έκρηξη δεν χρειάζεται κάποιον Θεό για να την προκαλέσει, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει Θεός.

Όπως λέει ένας άλλος αστροφυσικός, «δεν νομίζω πως η επιστήμη βοηθά στην απόδειξη ή μη της ύπαρξης του Θεού».

space.com

S.A.

This entry was posted on Παρασκευή, 29 Ιουνίου, 2012 at 23:28 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply