Παρασκήνιο στο Κοινοβούλιο

http://img.protothema.gr/D36A7A0B7B2B5233F52BDB62EACEC123.jpgΜε αμοιβαίο συμβιβασμό φαίνεται να καταλήγει ο «εμφύλιος» των τριών κομμάτων της αριστεράς για το ποιος θα καταλάβει τις μπροστινές σειρές των αριστερών εδράνων της Βουλής. Όπως έγραψε το protothema.gr εχθές, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου κόντρα για το ποιο κόμμα θα πάρει τις πρώτες σειρές των εδράνων προκειμένου με τον τρόπο αυτό να επιβεβαιώσει ή να υπενθυμίσει ποια είναι η κυρίαρχη δύναμη της αριστεράς. Την ώρα δηλαδή που η χώρα διατρέχει την κρισιμότερη περίοδο στην νεότερη ιστορία της και που όλο και περισσότεροι Έλληνες έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχιας, η αριστερά παλεύει για της Βουλής… τα έδρανα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το απόγευμα της Τετάρτης οι κ.κ. Τάσος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ), Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ) και Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) υπο τον κίνδυνο να μεταφερθεί η ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας κατά ορκωμοσία, ήρθαν σε επικοινωνία προκειμένου να βρεθεί λύση. Όπως όλα η αρχική αδιαλλαξία του ΚΚΕ κάμφθηκε και πλέον η μπροστά αριστερή πτέρυγα καταλαμβάνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω του θα καθίσουν οι 12 του ΚΚΕ ενώ στην διπλανή πτέρυγα θα τοποθετηθούν στα «πεδινά» οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και στα «ορεινά» οι υπόλοιποι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παραδοσιακά οι θέσεις των κομμάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας καθορίζονταν μετά από μεταξύ τους συνεννόηση γι’ αυτό και το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής δεν προβλέπει με σαφήνεια τον τρόπο παράταξης των κοινοβουλευτικών ομάδων. Συγκεκριμένα στο κοινοβουλευτικό εγχειρίδιο αναφέρεται ότι «σε περίπτωση διαφωνίας ο προσδιορισμός των θέσεων γίνεται από τον Πρόεδρο της Βουλής με βάση την δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και την κοινοβουλευτική παράδοση».

Με βάση την δύναμη προτεραιότητα στην επιλογή έχει το ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ και έπεται το ΚΚΕ, όμως, με βάση την κοινοβουλευτική παράδοση το πάνω χέρι έχει η κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Πέραν όμως των δύο αριστερών πτερύγων (από τις συνολικά πέντε) στις υπόλοιπες έχει βρεθεί η «χρυσή τομή».

Συγκεκριμένα, τέρμα δεξιά και στα ορεινά έδρανα θα καθίσουν οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» μπροστά θα έχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι θα καταλάβουν και όλη την διπλανή πτέρυγα. Στην κεντρική θα καθίσουν μπροστά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πίσω τους οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

www.protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.