Προσφυγή στο ΣτΕ για την περιουσία ΔΕΚΟ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα κριθεί η συνταγματικότητα η μη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μετά τις δεκάδες προσφυγές που κατατέθηκαν χθες στο δικαστήριο από συνδικαλιστικές ενώσεις και εργαζομένους.

Στις προσφυγές χαρακτηρίζεται αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση (25.4.2012) της Διυπουργικής επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάζονται τα περιουσιακά στοιχεία των ΔΕΚΟ (επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου τομέα) στο συγκεκριμένο ταμείο. Τις προσφυγές υπογράφουν η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η ΛΑΡΚΟ, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από την ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος, καθώς και κάτοικοι των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Χαλανδρίου.

Πέραν των τυπικών λόγων, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως όλοι αυτοί οι οργανισμοί λόγω της στρατηγικής τους σημασίας για την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου αλλά για την εθνική οικονομία.

Μegatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.