Θα σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες

http://img.protothema.gr/9001A82300CB3D2DFD783CCAE1B9F5BF.jpgΟ εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ο πρώτος ισλαμιστής που αναλαμβάνει την εξουσία στην πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου, απέτισε απόψε φόρο τιμής στους “μάρτυρες” της εξέγερσης που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ, τον Φεβρουάριο του 2011 και υποσχέθηκε να σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας.

“Δεν θα ήμουν σήμερα εδώ ως πρώτος πρόεδρος εκλεγμένος με την ελεύθερη βούληση των Αιγυπτίων χωρίς τη χάρη του Θεού και (…) το αίμα των μαρτύρων”, τόνισε ο Μόρσι στην πρώτη του ομιλία προς το έθνος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

“Ευχαριστώ τους μάρτυρες, τις ψυχές των μαρτυρών, τις μητέρες και τους πατέρες τους”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στους 850 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά την εξέγερση.

Ο Μόρσι διαβεβαίωσε ότι θα είναι ο πρόεδρος “όλων των Αιγυπτίων, χωρίς καμία εξαίρεση”, ακόμη και αυτών που ζουν στο εξωτερικό και έκανε έκκληση για εθνική ενότητα γιατί, όπως είπε, η ενότητα είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσει η χώρα τους δύσκολους καιρούς.

“Η Αίγυπτος, η αγαπημένη μας πατρίδα, χρειάζεται την ενότητά μας. Η επανάσταση συνεχίζεται μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της. Μαζί συνεχίζουμε την πορεία”, τόνισε στην ομιλία του, που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα σεβαστεί και θα προστατεύσει όλες τις διεθνείς συμφωνίες που έχει συνάψει η Αίγυπτος.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ των σημαντικότερων διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει το Κάιρο είναι και οι ειρηνευτικές συμφωνίες του 1979 με το Ισραήλ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.