Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο μηχανισμό στήριξης και πέμπτη χώρα, η Κύπρος

25 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Χοντραίνει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι στην Ευρώπη καθώς μετά την Ισπανία και η Κύπρος υπέβαλε αίτηση προς τις χώρες-μέλη της ζώνης του ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΤΧΣ/ΕΜΣ).

Σκοπός του αιτήματος, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι ο περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, «ιδιαίτερα των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα, λόγω της μεγάλης έκθεσής του στην ελληνική οικονομία».

Οπως όλα δείχνουν, δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειες για εξεύρεση δανείου, τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από τη Ρωσία ή αλλού κι έτσι η μόνη λύση για την κυβέρνηση Χριστόφια ήταν η προσφυγή στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Μένει τώρα να δούμε πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Κύπρος και ποιοι θα είναι οι όροι που θα βάλει η Κομισιόν. Πάντως, η διπλή προσφυγή Ισπανίας και Κύπρου σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα στην Ελλάδα, οδήγησε σε κατάρρευση τα χρηματιστήρια αλλά και το ευρώ που έπεσε ακόμη και κάτω από το 1,25 δολάρια.

Η ευρωπαϊκή κρίση είναι εδώ και απειλεί να διαλύσει τα πάντα αφού η Κύπρος είναι η 5η χώρα της ευρωζώνης που προσφεύγει για βοήθεια κι έπεται συνέχεια. Από που θα βρεθούν όμως 100 δισ. για την Ισπανία κι από 2 έως 5 δισ. για την Κύπρο; Και μάλιστα με το να ακολουθεί μέχρι το Σεπτέμβριο και η Ιταλία;

 

www.antinews.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 25 Ιουνίου, 2012 at 22:14 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply