http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/1487329F986A31158E1D9C9BBB9335BD.jpgΜία ημέρα πριν από το σπουδαίο ραντεβού της εθνικής με αντίπαλο τη Γερμανία, ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για όλους και για όλα, ενώ τόνισε πως και στην ιστορία « ο Δαυίδ  νίκησε τον Γολιάθ». Επίσης, ο πορτογάλος προπονητής είπε πως «η ομάδα του 2004 είναι για μας πηγή έμπνευσης».

Κάποιες από τις τοποθετήσεις του Σάντος ήταν οι ακόλουθες:

«Εμείς έχουμε επίγνωση πως η Γερμανία είναι φαβορί όχι μόνο στο μεταξύ μας παιχνίδι αλλά και για να πάρει το τρόπαιο. Εμείς, έχω ξαναπεί, δεν ήρθαμε εδώ για διακοπές, αλλά για να διεκδικήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Και με τη Γερμανία θα παλέψουμε για το καλύτερο. Περιμένω ένα μεγάλο ματς μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Θέλω όλοι να βοηθήσουν να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Η Γερμανία είναι φαβορί. Οσο κι αν διαρκέσει όμως ο αγώνας θα κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα και την πρόκριση», τόνισε ο Σάντος.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, το εξής: « Αν το δούμε από ιστορικής πλευράς, στη μάχη Γολιάθ με Δαυίδ, νίκησε ο Δαυίδ. Η Γερμανία, ως μέγεθος ,είναι μεγάλη και πάντα φτάνει πολύ ψηλά. Πρόκειται για σταθερή ομάδα. Αναλαμβάνω, πάντως, πρόθυμα τον ρόλο του Δαυίδ, αρκεί να επαναληφθεί η ιστορία».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Φερνάντο Σάντος είπε: « Το 2004 είναι πηγή έμπνευσης για μας. Αυτή η ομάδα με την τεράστια θέληση και την αποφασιστικότητα, συνέχισε και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Θέλουμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο έχοντας αυτούς τους ποδοσφαιριστές ως πηγή έμπνευσης».

Ρωτήθηκε και για το πάθος του για το κάπνισμα ο προπονητής και απάντησε ως εξής: « Προσπαθώ να βρω επιλογές και τακτικές και όταν καπνίζω έχω καλύτερη σκέψη, οπότε να ο λόγος που καπνίζω πολύ. Από εδώ και πέρα κάθε ματς είναι τελικός και όποιος χάνει θα πηγαίνει στο σπίτι του».

Φυσικά, αναφέρθηκε και σε αγωνιστικά θέματα: « Δεν έχουμε επικεντρωθεί σε κάποιον παίκτη αλλά γενικά στο παιχνίδι της Γερμανίας. Εχουμε αναλύσει όλα τα χαρακτηριστικά τους σε άμυνα , κέντρο, επίθεση. Δεν χρειάζεται να εστιάσουμε σε παίκτες γιατί πέρασαν οι εποχής που τα άτομα έκαναν τη διαφορά».

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.