http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/E971C6A0D66D7D86F64B3DAFA1EA8D48.jpgΤο γέλιο είναι ένα από τα καλύτερα «φάρμακα» κατά του στρες, καταλήγουν επιστημονικές μελέτες. Εντούτοις, σε κάποιους προκαλεί στρες, σύμφωνα με την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βομβάης, το οποίο απεφάνθη πως «απαγορεύει το ομαδικό γέλιο» έξω από το σπίτι ενός 78χρονου.

Το περιστατικό συνέβη στην Κούρλα της Βομβάης, μετά από μήνυση για «ψυχική αγωνία, πόνο και δημόσια όχληση» που κατέθεσε ο 78χρονος, κατά ομάδας γιόγκα με 15 μέλη, η οποία συγκεντρωνόταν κάθε μέρα στις 7 το πρωί έξω από το σπίτι του και τα μέλη της έψελναν, χειροκροτούσαν και γελούσαν επί ώρες.

«Δεν είναι σωστό να συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι κάποιου και να γελάνε» αποφάνθηκαν από την πλευρά τους οι δικαστές κατά την ακροαματική διαδικασία της μήνυσης που υπέβαλε ο Βιναγιάκ Σιρσάτ. «Γελάνε δυνατά! Κάθε μέλος ενθαρρύνει τους άλλους να γελούν με την καρδιά τους» δήλωσε ο καταγγέλλων.

Η «γιόγκα γέλιου» έγινε δημοφιλής άσκηση από τον ινδό γιατρό Μαντάν Κατάρια στη Βομβάη το 1995, με βάση την αρχή ότι «το γέλιο έχει οφέλη για την υγεία».

Έκτοτε οι «Λέσχες Γέλιου», έχουν γίνει μόδα σε πολλές πόλεις στην Ινδία και στο εξωτερικό (περιλαμβανομένης της Αθήνας). Αλλά χωρίς απαγορεύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.