Περισσότερα από 1.000 φαρμακεία στην Αττική βρίσκονται ένα βήμα πριν από την πτώχευση

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα, οι οποίοι αναγκάζονται να αγοράσουν τα φάρμακά τους επί πιστώσει, παρά την περί του αντιθέτου σύσταση προς τους φαρμακοποιούς από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Την Τετάρτη οι φαρμακοποιοί της Αθήνας θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται με δηλώσεις του στην Καθημερινή, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος. Αναφέρει ότι έως και την Δευτέρα οι φαρμακοποιοί της Αθήνας δεν είχαν λάβει χρήματα στους λογαριασμούς τους για συνταγές του Απριλίου.

Την ίδια ώρα η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη τα φαρμακεία εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους.

Στο μεταξύ, περισσότερα από 1.000 φαρμακεία στην Αττική βρίσκονται ένα βήμα πριν από την πτώχευση, ενώ αρκετά έχουν βάλει «λουκέτο» καθώς οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούσαν να τα συντηρήσουν λόγω των μεγάλων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς αυτά.

Την ίδια ώρα, ο τζίρος των φαρμακείων έχει υποστεί καθίζηση έως και 30%.
Στην Αττική χέουν γίνει κατασχέσεις σε περισσότερα από 100 φαρμακεία.

www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.