Προσπάθεια φίμωσης του πλουραλισμού και της ελεύθερης πληροφόρησης ανήμερα της εκλογικής αναμέτρησης

http://www.skai.gr/files/temp/10E0A0D6C3AD75E936CEE7A2F7223340.jpgΚαι δεύτερη χειροβομβίδα εντοπίστηκε τελικά στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του ομίλου ΣΚΑΪ στο Φάληρο. Η δεύτερη χειροβομβίδα εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από την πρώτη, σε παρτέρι. Καμία από τις δύο χειροβομβίδες δεν έχει εκραγεί. Αναμένονται οι πυροτεχνουργοί του στρατού, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Εθνάρχου Μακαρίου.

Τηλεφώνημα για τη δεύτερη χειροβομβίδα στον ΣΚΑΪ είχε κάνει άγνωστος στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού στις 2.05 μεσημέρι. “Yπάρχει και δεύτερη χειροβομβίδα ψάξτε καλά” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι άγνωστος
είχε κάνει τηλεφώνημα για χειροβομβίδα στο σταθμό και στις 5.15 το πρωΐ, ωστόσο το περιπολικό της αστυνομίας που κατέφτασε δεν βρήκε τίποτε. Η χειροβομβίδα φαίνεται απασφαλισμένη.

Η πρώτη χειροβομβίδα εντοπίστηκε από καμεραμάν του σταθμού γύρω στις 12.50 το μεσημέρι.

Η κίνηση αυτή, είτε πρόκειται για άθλια φάρσα είτε όχι, εκλαμβάνεται ως προσπάθεια φίμωσης του πλουραλισμού και της ελεύθερης πληροφόρησης, ανήμερα της εκλογικής αναμέτρησης, από άγνωστα παράκεντρα.

Ομόθυμη καταδίκη από τα κόμματα στον ΣΚΑΪ

«Όταν κάποιοι εκτοξεύουν χειροβομβίδα εναντίον ενός σταθμού είναι πράξη καταδικαστέα. Η εκτόξευση της χειροβομβίδας πρόκειται για πράξη που ανασύρει στη μνήμη άλλες σκοτεινές εποχές. Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» σχολίασε ο υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας.

«Πρόκειται για επίθεση κατά της ίδιας της δημοκρατίας και κατά της ελεύθερης πληροφόρησης, γιατί ήθελαν να χτυπήσουν την ελεύθερη πληροφόρηση. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Πρόκειται για άκρως επικίνδυνη ενέργεια. Βάλλει ευθέως κατά της δημοκρατίας την ημέρα των εκλογών. Ο μόνος που δεν ωφελείται από τέτοιες κινήσεις είναι η δημοκρατία» παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Καταγγείλω απερίφραστα το περιστατικό. Συναισθανόμαστε το βάρος της ευθύνης οι πολίτες και ειδικά εμείς οι πολιτικοί, να διαφυλάξουμε την κοινωνική ειρήνη στη χώρα μας και να βάλουμε στην άκρη τα άκρα με την ψήφο μας» τόνισε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Κάποιοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα. Πρόκειται για ευθεία απειλή κατά της απειλή δημοκρατίας Να βρεθεί οποίος το έκανε» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛΛ Τέρενς Κουικ.

«Μας προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία τέτοιο γεγονός συμβαίνει την ημέρα των εκλογών. Ποιο μήνυμα θέλουν να στείλουν οι ανεγκέφαλοι; Το καταδικάζουμε απόλυτα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την άκρως επικίνδυνη τρομοκρατική ενέργεια. Πολύ επικίνδυνα και περίεργα πράγματα συμβαίνουν σήμερα (…), και όχι τυχαία, από σκοτεινά κέντρα και όχι μόνο, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και το φόβο του λαού. Ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί» ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας.

«Ας ελπίσουμε ότι αυτό που συνέβη στον ΣΚΑΪ είναι ένα άθλιο μεμονωμένο γεγονός και δεν είναι απόπειρα φιμώσεως των ελεύθερων φωνών. Όπως και να έχει η Δημοκρατία από τέτοιες ενέργειες δεν βλάπτεται» σημείωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης επικεφαλής του ΛΑΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.