Άγνωστο ποιος θα διαδεχθεί τον ασθενή 89χρονο βασιλιά Αμπντάλα

Πέθανε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας

Απεβίωσε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδική Αραβίας Ναγιέφ Μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ, «εκτός του βασιλείου», όπως ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αφήνοντας για άλλη μια φορά ερωτηματικά για το ποιος θα διαδεχτεί τον ασθενή 89χρονο βασιλιά Αμπντάλα.

Ο πρίγκιπας Ναγιέφ, ο οποίος διορίστηκε κυβερνήτης του Ριάντ στην ηλικία των 20 ετών και υπηρετούσε στο υπουργείο Εσωτερικών από το 1970, είχε εγκαταλείψει τη χώρα του για διακοπές και ιατρικές εξετάσεις στην Ελβετία τον περασμένο μήνα.

Στις 3 Ιουνίου ο υφυπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι ο 77χρονος πρίγκιπας διάδοχος βρισκόταν καλά στην υγεία του και θα επέστρεφε σύντομα.

Ο πρίγκιπας Ναγιέφ είχε ανακηρυχτεί διάδοχος τον Οκτώβριο 2011 όταν απεβίωσε ο προηγούμενος πρίγκιπας διάδοχος, ο Σουλτάν Μπιν Αμπντούλ Αζίζ.

Η διαδοχή στη Σαουδική Αραβία συνεχίζει να περνάει από τους γιους του πρώην βασιλιά Αμντούλ Αζίζ Ιμπν Σαούντ, ο οποίος θεμελίωσε το σύγχρονο βασίλειο κατά τη βασιλεία του από 1932 ως το 1953, όμως οι πρίγκιπες γερνούν και οι ίντριγκες καθιστούν την επιλογή διαδόχου ένα σταυρόλεξο για προχωρημένους λύτες.

Επόμενος στη σειρά διαδοχής είναι τώρα ο 76χρονος αδερφός του πρίγκιπας Νqγιέφ, ο πρίγκιπας Σαλμάν, ο οποίος ανακηρύχτηκε υπουργός Άμυνας τον Νοέμβριο, αφότου είχε περάσει πέντε δεκαετίες ως κυβερνήτης του Ριάντ.

Η κηδεία του Ναγιέφ αναμένεται να γίνει την Κυριακή στην Μέκκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.