Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επεισόδιο μεταξύ Ομπάμα και δημοσιογράφου

16 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/8D4DA9E1B22775C0E5C12F0C171B37D8.jpgΔημοσιογράφος ο οποίος εργάζεται σε συντηρητικό ιστότοπο πρωταγωνίστησε σε ένα μάλλον ασυνήθιστο επεισόδιο στον Λευκό Οίκο όταν διέκοψε τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την ώρα που έκανε δήλωση, απαιτώντας εξηγήσεις για την απόφασή του να δώσει στους νέους μετανάστες μια ευκαιρία να παραμείνουν στο έδαφος των ΗΠΑ.

«Γιατί ευνοείτε τους ξένους σε βάρος των Αμερικάνων εργαζόμενων;», φώναξε ο δημοσιογράφος -που αργότερα είπε ότι είναι ο Νιλ Μονρό του ιστοτόπου The Daily Caller- από το χώρο όπου βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι που άκουγαν τον Ομπάμα να μιλάει στο Ρόουζ Γκάρντεν του Λευκού Οίκου σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση.

Η κυβέρνηση Ομπάμα προωθεί αλλαγές στη μεταναστευτική νομοθεσία με στόχο τη χορήγηση αδειών εργασίας σε ενήλικους που μπήκαν στις ΗΠΑ σε νεαρή ηλικία ως παράνομοι και έκτοτε ζουν με το φόβο της απέλασης.

Η νέα νομοθεσία θα αφορά περίπου 800.000 νέους που μπήκαν στις ΗΠΑ πριν τα 16 και σήμερα είναι έως 30 ετών.

Εμφανώς ενοχλημένος από τη διακοπή, ο Ομπάμα σταμάτησε να διαβάζει τη δήλωσή του και είπε «Συγγνώμη, κύριε. Δεν είναι η ώρα για ερωτήσεις, κύριε».

Ο Μονρό τον διέκοψε ξανά, με τον Ομπάμα να απαντά: «δεν ζήτησα καυγά. Απαντώ στην ερώτησή σας».

Οι δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι στο Λευκό Οίκο συνηθίζουν να απευθύνουν σε έντονο ύφος, και αρκετές φορές φωνάζοντας, ερωτήσεις προς τον πρόεδρο αφού κάνει τις δηλώσεις του, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο δημοσιογράφος να τον διακόψει, ειδικά σε χώρους όπως το Όβαλ Όφις ή το Ρόουζ Γκάρντεν.

Πάντως, σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπο Daily Caller ο αρχισυντάκτης του, Τάκερ Κάρλσον, υπερασπίστηκε τον Μονρό, λέγοντας ότι η δουλειά του ρεπόρτερ είναι να κάνει ερωτήσεις και να παίρνει απαντήσεις. «Η δουλειά μας είναι να ανακαλύπτουμε τι σκαρώνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι πολιτικοί συχνά δεν θέλουν να μας πουν. Ο καλός ρεπόρτερ βρίσκει την είδηση. Είμαστε περήφανοι για τον Νιλ Μονρό», ανέφερε.

Ο ιστότοπος Daily Caller ιδρύθηκε από τον Κάρλσον, συντηρητικό σχολιαστή, και το Νιλ Πατέλ, σύμβουλο του πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσένι.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, 16 Ιουνίου, 2012 at 21:31 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply