Την περνάει πίστα ο Μάριο!Με τον… Super Μάριο Γκόμεζ να την παίρνει από το χέρι και να είναι κοντά στο να την περάσει στην επόμενη φάση η Γερμανία επικράτησε 2-1 των Ολλανδών και πλέον παίζει με την Δανία για να «κλειδώσει» την πρόκριση και την κορυφή. Και τα δύο γκολ ο επιθετικός της Μπάγερν, μείωσε ο Φαν Πέρσι. Από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα με την Ολλανδία να… βγάζει τα κομπιουτεράκια για να δει αν μπορεί να προκριθεί.


Το ντέρμπι που όλοι περίμεναν έφτασε. Η εικόνα στα πρώτα λεπτά ήταν αντάξια της ποιότητας των δύο ομάδων. Γρήγορος ρυθμός, καλή κυκλοφορία και φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, συνέθεταν στο σκηνικό του πρώτου εικοσαλέπτου. Οι Γερμανοί, φάνηκαν ουσιαστικότεροι και ο Γκόμεζ τους έβαλε σε θέση οδηγού, εκμεταλλευόμενος την κάθετη πάσα του Σβαϊνστάιγκερ.

Από εκεί και πέρα μιλάμε για άλλο παιχνίδι. Καμία αντίδραση από την Ολλανδία, ανεξήγητη οπισθοχώρηση και πολύς χώρος για τους Γερμανούς, έφεραν τα «πάντσερ» ρε ρόλο… ρυθμιστή. Η ομάδα του Λεβ κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα, με τους Σβαϊνστάιγκερ και Εζίλ να κάνουν τα πάντα. Το δεύτερο γκολ που ήρθε και πάλι από τον Γκόμεζ έβαλε για τα καλά τους Γερμανούς σε θέση νίκης πριν οι δύο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τους Ολλανδούς να πιέζουν περισσότερο και να προσπαθούν να φτάσουν στην εστία του Νόιερ. Αρχικά αυτό έδειχνε δύσκολο, την στιγμή που οι Γερμανοί με το 2-0 στις πλάτες, έδειξαν υπεροψία και… παραπάγωσαν τον ρυθμό. Οι αλλάγες του Μάαρβαικ έκαναν πιο επιθετική την ομάδα του και παρά το γεγονός πως δημιουργήθηκαν χώροι στην άμυνα, οι παίκτες του Λεβ δεν το εκμεταλλεύτηκαν.

Το υπέροχο γκολ του Φαν Πέρσι έξω από την περιοχή έβαλε και πάλι την Ολλανδία στο παιχνίδι και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι «πορτοκαλί» φανέλες εγκαταστάθηκαν έξω από την περιοχή των Γερμανών και προσπάθησαν να φτάσουν στο δεύτερο τέρμα, όμως αυτό δεν έγινε.

Πλέον οι Γερμανοί είναι κοντά στην πρόκριση και θέλουν έστω και έναν βαθμό με τους Δανούς. Από την άλλη πλευρά οι Ολλανδοί ψάχνουν νίκη με δύο τέρματα κόντρα στους Πορτογάλους και την ίδια ώρα νίκη των Γερμανών επί των Δανών.

Ολλανδία (Φαν Μάαρβαικ): Στεκέλεμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ (46’ Φαν Ντερ Φάαρτ), Ντε Γιόνγκ, Ρόμπεν (83’ Κάουτ), Σνάιντερ, Αφελάι (46’ Χούντελαρ), Φαν Πέρσι.

Στον πάγκο: Βορμ, Κρουλ, Μπόουμα, Φλααρ, Μπουλαρούζ, Σχάαρς, Στρούτμαν, Κάουτ, Λ. Ντε Γιόνγκ, Νάρσινγκ.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (92’ Μπέντερ), Εζίλ (81’ Κρος), Ποντόλσκι, Γκόμεζ (72’ Κλόζε).

Στον πάγκο: Βίζε, Τσίλερ, Σμέλτσερ, Χέβεντες, Μερτεζάκερ, Γκουντογκάν, Σούρλε, Κρος, Γκέτσε, Ρόις.

Διαιτητής: Έρικσεν (Σουηδία)
Βοηθοί: Γουίτμπεργκ (Σουηδία), Κλασένιους (Σουηδία)

Χρήστος Οικονόμου


Holland 1-2 Germany (Euro 2012 – Group B) All… από fasthighlights-2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.