Τελικός είναι το σημερινό παιχνίδι για τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος

http://www.newsbeast.gr/files/temp/69A101529B971FA207322D7ED3137407.jpgΤη νίκη με την οποία θα αυξήσει τις πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση του Euro 2012 θέλει η Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Τσεχία (19:00, ΕΤ-1).
Το σημερινό παιχνίδι είναι «τελικός» για τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος, οι οποίοι καλούνται να παρουσιάσουν ξανά την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου με την Πολωνία την περασμένη Παρασκευή.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αγωνιστεί χωρίς το βασικό του αμυντικό δίδυμο (Αβραάμ Παπαδόπουλο-Παπασταθόπουλο) και ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναγκάζεται να προχωρήσει σε μία σειρά αλλαγών για να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα και να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη νίκη.

Όλα δείχνουν ότι ο Πορτογάλος θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά και στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Κατσουράνη, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Χολέμπας (ή Τζαβέλλα). Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Φωτάκης, Μανιάτης και Καραγκούνης. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα παίξει ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Φορτούνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαμαράς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σηφάκης, Τζόρβας, Μαλεζάς, Μάκος, Νίνης, Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος, Μήτρογλου και Γκέκας. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Παπασταθόπουλος και δεν υπολογίζεται πλέον ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Πώς θα αγωνιστούν οι Τσέχοι
Τη χειρότερη εμφάνισή της σε αγώνα της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υπέστη η Τσεχία κόντρα στη Ρωσία (1-4). Οι παίκτες του Μίχαλ Μπίλεκ χρειάζονται μόνο τη νίκη, αφού σε διαφορετική περίπτωση επιστρέφουν στην πατρίδα του. Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας την ομάδα του.
Συγκεκριμένα, την εστία των Τσέχων θα υπερασπιστεί ο Τσεχ, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Γκεμπρεσελασιέ, Σίβοκ, Κάντλετς και Λιμπέρσκι. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Χούμπσμαν και ο Πλασίλ. Πιο μπροστά θα βρίσκονται οι Γίρατσεκ, Ροσίτσκι και Πιλάρ. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μπάρος (ή ο Λάφατα).

Στον πάγκο θα καθίσουν οι Ντρόμπνι, Λάστουβκα, Χούμπνικ, Σούτσι, Ραϊτόραλ, Ντάριντα, Κολάρ, Ρέζεκ, Πετρζέλα, Νέσιντ και Πέκχαρτ.

Προϊστορία – Παράδοση
Όλοι όταν ακούμε Τσεχία θυμόμαστε τον ημιτελικό του Euro 2004, όταν η Εθνική επικράτησε στην παράταση (με την κεφαλιά του Δέλλα) της σημερινής της αντιπάλου. Μάλιστα, οι Τσέχοι δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν κόντρα στη «γαλανόλευκη» και εκτός από το παραπάνω ματς, υπάρχουν άλλες δύο φιλικές αναμετρήσεις που έχουν λήξει 0-0.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει χάσει και στα πέντε διεθνή παιχνίδια κόντρα στην Τσεχοσλοβακία, συμπεριλαμβανομένης μίας ήττας (3-1) στη δεκαετία του Euro 1980.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.