Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Μόνη σωτηρία της ΑΕΚ να πάρει πίσω τα κλεμμένα»

12 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στη δυνατότητα που θα είχε η ΑΕΚ να σωθεί οριστικά αν της επιστρέφονταν τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν από τον Ψωμιάδη, επέμεινε ο Χάρης Οικονομόπουλος

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/12/06/12/013217.jpgΜιλώντας στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο αντιπρόεδρος της «Ένωσης» χαρακτήρισε ως μόνη ρεαλιστική της ελπίδα για να βγει από το τέλμα «να πάρει πίσω τα κλεμμένα».  Αφού άφησε αιχμές, λοιπόν, για τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης στην υπόθεση, στάθηκε στο ότι κανείς από τους μετόχους δεν δάνεισε έστω την ΠΑΕ έναντι των χρημάτων που ήδη έχουν επιδικαστεί.

Όσα είπε μεταξύ άλλων ο Οικονομόπουλος

Για την υπόθεση Ψωμιάδη: «Μια μόνο είναι η σωτηρία της ΑΕΚ: Να της επιστραφούν τα κλεμμένα. Και την ίδια ώρα που το προσπαθεί αυτό, βλέπω στελέχη της ΕΠΟ να αγκαλιάζουν τα μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη και έναν εισαγγελέα -είτε να φοβάται, είτε να κάνει δημόσιες σχέσεις. Την ώρα που γκάγκστερ κυκλοφορούν ελεύθεροι, αυτοί που έχουν επιφορτιστεί με τη δικαιοσύνη πρέπει να ασκούν καλύτερα τον ρόλο τους.

Δηλαδή πρέπει να χαριστούν οι παίκτες της -να φύγει ο Μανωλάς, να φύγει ο Μάκος, να φύγει ο Κλωναρίδης- και μετά να έρθει η δικαιοσύνη και να πει «ναι, έγινε ξέπλυμα χρήματος στην ΑΕΚ»; Η συγκεκριμένη δεν είναι μια απλή υπόθεση, είναι μια υπόθεση που αφορά το σύστημα της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα».

Για τη θέση του αντιπροέδρου που κατέχει: «Πριν λίγο καιρό τέθηκε το θέμα της χρηματοδότησης της ΑΕΚ. Προτάθηκε σε κάποιους μετόχους να το κάνουν με εγγύηση τα χρήματα του Ψωμιάδη. Πρώτος και μόνος εγώ όμως έβαλα χρήματα για να τα πάρω όταν η ΑΕΚ θα πληρωθεί.

Προσωπικά δεν βρίσκω καμία χρησιμότητα στη συμμετοχή μου στη διοίκηση. Και το μόνο που θα προτείνω στο Δ.Σ. της Τετάρτης θα είναι η κατά απόλυτη προτεραιότητα πληρωμή του άρθρου 44 από τυχόν πωλήσεις και η εκχώρηση των χρημάτων που τα δικαστήρια έχουν επιβεβαιώσει από την υπόθεση Ψωμιάδη, στην Εφορία».

Για τις συνεχείς αναβολές στη δίκη: «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για υπεξαίρεση, οι οποίοι έχουν πλούτο, έχουν λεφτά για να πληρώνουν δικηγόρους και την ίδια ώρα οι υπάλληλοι της ΑΕΚ είναι απλήρωτοι.

Ακόμα δεν έχει έρθει η απάντηση των Σκοπίων για την έκδοση Ψωμιάδη. Αυτό που χρειάζεται για να δικαστεί είναι η άδεια του κράτους. Περίπου 4 αιτήματα έκδοσης εστάλησαν και δεν ήρθε καμία απάντηση. Δουλειά δική μου δεν ήταν η διοίκηση της ΑΕΚ, αλλά να πάρει πίσω τα λεφτά που έχει υπεξαιρέσει ο Ψωμιάδης. Μόνο για τη διασφάλιση αυτών των χρημάτων, συμμετείχα στο Δ.Σ.

Μέσα σε αυτή την τρομερή κοινωνική κρίση, δεν υπάρχουν πολλοί που θα μπορέσουν να συνεισφέρουν στην ΑΕΚ -είτε με την αγορά διαρκείας, είτε ως χρηματοδότες. Το μόνο που άμεσα μπορεί να φέρει χρήματα στην ΑΕΚ, είναι είτε οι μέτοχοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη (με ποσό ενδεχομένως μικρότερο από αυτό που διατέθηκε για τη Morgan Stanley), είτε να πάρει πίσω αυτά που της εκλάπησαν.

Εδώ μπορώ να αποκαλύψω κάτι χαρακτηριστικό. Ότι η δέσμευση των λογαριασμών της οικογένειας Ψωμιάδη στα τέλη Δεκεμβρίου συνέπεσε με τη φυγή 2 εκατ. ευρώ απ’ αυτούς. Δηλαδή Δευτέρα πρωί έγινε η δέσμευση, Δευτέρα πρωί έφυγαν τα χρήματα από τον λογαριασμό. Μάλλον τα χρειάζονταν για ψώνια.

Καλώς ή κακώς αυτή η υπόθεση είναι ζωντανή γιατί κάποιος καλύπτει τα έξοδά της. Και δεν είναι η ΑΕΚ, αλλά αυτός που έχει αποφασίσει ότι πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Αν ένας δεν κάνει καλά τη δουλειά του, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να την κάνουν και οι άλλοι».

www.sport-fm.gr

This entry was posted on Τρίτη, 12 Ιουνίου, 2012 at 18:11 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply