http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/12/06/11/205433.jpgΚάπως έτσι σκέφτηκαν Γαλλία και Αγγλία στην πρεμιέρα τους στο Euro 2012. Κάνοντάς μας όλους να βαρεθούμε με τη συμβιβασμένη εικόνα τους στο β’ μέρος, «πετεινοί» και «λιοντάρια» δεν ρίσκαραν τίποτα παραπάνω από το μεταξύ τους 1-1.
Η απάντηση του Νασρί στο γκολ του Λέσκοτ ήταν το μόνο που μπόρεσαν να αντιπαρατάξουν οι φλύαροι Γάλλοι απέναντι στη ρεαλιστική τακτική του Χότζον.

Νασρί: Ένας αλλά (Τζο)λέων

Τους Άγγλους λένε «λιοντάρια», αλλά οι Γάλλοι μπήκαν σαν τέτοια στο γήπεδο. Έστω κι αν οι ημιτελείς μπούκες του Ριμπερί και τα τζούφια σουτ του Νασρί αποδείκνυαν πως δεν είχαν… δόντια. Όταν όμως ξεπέρασαν το τρακ του πρώτου τετάρτου, οι παίκτες του Χότζον έδειξαν τα δικά τους: Χάνοντας μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μίλνερ έβγαλε απ’ τη μέση τον Γιορίς (μετά την εξαιρετική κάθετη του Πάρκερ) και πλάσαρε τελικά στη λάθος πλευρά των διχτύων.

Και βρίσκοντας τελικά τη… σωστή, όταν ο Τζολέον Λέσκοτ εκμεταλλεύτηκε το φαρμακερό στημένο του Τζέραρντ και με κεφαλιά κέρασε φαρμάκι τους Γάλλους. Δείχνοντας χαρακτήρα όμως εκείνοι, δεν άργησαν καθόλου να βρουν το «αντίδοτο». Διότι ο Χαρτ έκανε μεγάλη απόκρουση και βουντού (ώστε να γλείψει η μπάλα το δοκάρι) στις δυο κεφαλιές του Ντιαρά στην ίδια φάση. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει τίποτα στο… συστημένο που του ‘στειλε λίγο μετά στην κλειστή γωνία ο Νασρί.

Τι βγήκαν και καθόλου;

Το σκηνικό που στήθηκε μετά την επιστροφή από τ’ αποδυτήρια δημιούργησε υποψίες μήπως θα ήταν καλύτερα οι ομάδες να… έμεναν σε αυτά. Εξάλλου, πόσο λιγότερες φάσεις θα δημιουργούσε -σε αυτό το ενδεχόμενο- η υπερέχουσα αλλά απελπιστικά «φλύαρη» Γαλλία; Και πόσο λιγότερο προφανές θα μας έκανε η Αγγλία ότι καθόλου δεν θα στενοχωριόταν με την ισοπαλία;

Και πόσο περισσότερο χρόνο θα είχε να… κοιμηθεί με την ησυχία του ο Λοράν Μπλαν; Διότι την ώρα που ο συνάδελφός του φρέσκαρε την ομάδα του (βάζοντας Ντεφόε-Χέντερσον) ο ίδιος συνειδητοποίησε στο 85’ πως η μπλοκαρισμένη δική του χρειαζόταν το ίδιο. Και κάπως έτσι είδε με λύπη του το φοβερό βολέ του Καμπάιγ να κοντράρει όσο χρειαζόταν στον Γουέλμπεκ για να ΜΗΝ του επιτρέψει τελικά να «κλέψει» τη νίκη.

ΓΑΛΛΙΑ (Λοράν Μπλαν): Γιορίς, Εβρά, Ραμί, Μεξές, Ντεμπισί, Α. Ντιαρά, Μαλουντά (85’ Μαρτέν), Καμπάιγ (84’ Μπεν Αρφά), Ριμπερί, Νασρί, Μπενζεμά

Στον πάγκο έμειναν οι: Μανταντά, Καρασό, Ρεβεγιέρ, Κοσιελνί, Κλισί, Βαλμπουενά, Ματουιντί, Μενέζ, Εμβιλά, Μπεν Αρφά, Ζιρού

ΑΓΓΛΙΑ (Ρόι Χόντζον): Χαρτ, Κόουλ, Λέσκοτ, Τέρι, Τζόνσον, Πάρκερ (78’ Χέντερσον), Τζέραρντ, Τσάμπερλεϊν (77’ Ντεφόε), Μίλνερ, Γιανγκ, Γουέλμπεκ (90’ Γουόλκοτ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γκριν, Μπάτλαντ, Τζόουνς, Μπέινς, Τζαγκιέλκα, Ντάουνινγκ, Κάρολ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Donbass Arena», Ντόνετσκ

 

France 0-1 England (Euro 2012 – Group D) από fasthighlights-2012
 

France 1-1 England (Euro 2012 – Group D) από fasthighlights-2012

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.