http://img.protothema.gr/8B1B44CC7F795B8B58B9C4C35ECA38AF.jpgΗ ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην γειτονική Τουρκία μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλα τα Δωδεκάνησα χωρίς όμως να προκληθούν ζημιές . Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 279 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σμύρνης σε βάθος 30 χιλιομέτρων.

Ο σεισμός, ο οποίος ήταν σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο του Καντιλί, στην Κωνσταντινούπολη, μεγέθους 6 βαθμών, σημειώθηκε στις 15:44 ώρα Ελλάδος ανοιχτά του μικρού θέρετρου Ολουντενίζ, στην επαρχία Μούγλα. Το ινστιτούτο του Καντιλί είχε αρχικά αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών.

Ο δήμαρχος του Ολουντενίζ, Κεραμετίν Γιλμάζ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί από τον σεισμό στην κοινότητά του, από τον οποίο έχουν ωστόσο προκληθεί υλικές ζημιές.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από τα νοσοκομεία, έξι ή επτά άνθρωποι νοσηλεύονται μετά το σεισμό. Πρόκειται για ανθρώπους που πήδηξαν από το παράθυρο επειδή πανικοβλήθηκαν την ώρα του σεισμού”, δήλωσε παράλληλα ο αξιωματούχος της διεύθυνσης υγείας της επαρχίας Μούγλα, Τσιχάν Τεκλίν, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

“Δεν έχουμε πληροφορίες για νεκρούς”, σημείωσε ο ίδιος. Κάτοικοι του Ολουντενίζ, θέρετρου που είναι δημοφιλές στους τουρίστες από τη βόρεια Ευρώπη, δήλωσαν στο τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber ότι επρόκειτο για δυνατό σεισμό που διήρκεσε μερικά δευτερόλεπτα, αλλά δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές στα κτίρια.

Τουλάχιστον επτά μετασεισμοί μικρότερης έντασης έγιναν αισθητοί μετά τον πρώτο. Το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) ανακοίνωσε ότι ο σεισμός που σημειώθηκε στη Μεσόγειο ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών και είχε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.