Όλα τα λεφτά!Τα χρέη τους (όπως κι εμείς) δεν μπορούν να τα ξεπληρώσουν, αλλά από θέαμα μας πλήρωσαν καλύτερα απ’ όλους!
Στο εντυπωσιακότερο παιχνίδι του Euro μέχρι τώρα, Ισπανία και Ιταλία πέτυχαν από ένα γκολ, έχασαν αρκετά η καθεμία και στο τέλος αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 για την 1η αγωνιστική του τρίτου ομίλου.

Το σκορ άνοιξε στο 60′ ο Ντι Νατάλε έπειτα από έξοχη κάθετη του Πίρλο και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φάμπρεγκας από την εξαιρετική ασίστ του Σίλβα (64′) έγραψε το τελικό σκορ.

Πως έπαιξαν:
Με το κλασσικό μεν 4-3-3 αγωνίζονται οι Ισπανοί, αλλά με μία πρωτοτυπία, δε. Αφού ο Ντελ Μπόσκε δεν έχει βάλει κανένα φορ στην αρχική του σύνθεση. Ο Κασίγιας κάτω από τα δοκάρια, οι Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο, ο Τσάμπι Αλόνσο με τον Μπούσκετς και τον Τσάβι και στην επίθεση, οι Σίλβα, Φάμπρεγκας και Ινιέστα!

Οι Ιταλοί, από την άλλη, αγωνίζονται με 3-5-2. Ο Μπουφόν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, η τριάδα Κιελίνι, Μπονούτσι, Ντε Ρόσι. Δεξιά, όλη την πτέρυγα, την είχε ο Μάτζιο. Αρσιτερά ο Τζιακερίνι και τριάδα στον άξονα οι Πίρλο, Μαρκίζιο και Τιάγκο Μότα. Στην επίθεση, ο Κασάνο και ο Μπαλοτέλι.

Το πρώτο δεκάλεπτο, οι Ιταλοί μπήκαν σαν… λυσσασμένοι. Δεν άφηναν τον παραμικρό χώρο στους Ισπανούς να κάνουν το παιχνίδι τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν φάσεις στο διάστημα αυτό. Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο. Στην συνέχεια, η ομάδα του Πραντέλι ανέβασε κάπως στροφές και απείλησε αρχικά με τον Μπαλοτέλι και το αδύναμο σουτ (10’), αλλά κυρίως με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίρλο και την επέμβαση του Κασίγιας.

Κατόπιν, η ομάδα του Ντελ Μπόσκε, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν απειλούσε. Παρότι το passing game ήταν πολύ καλό, η αυτοθυσία των αμυντικών της Ιταλίας ήταν συγκινητική, αφού όσες φορές οι Ισπανοί έφταναν κοντά στην πηγή, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού. Μάλιστα, στο 34’ ο Κασάνο έκανε τρομερή ενέργεια περνώντας τον Αρμπελόα, αλλά βρήκε μπροστά του και πάλι τον ανίκητο Κασίγιας.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους Ισπανούς να προσπαθούν να βρουν χώρο και να έχουν την κατοχή. Και η μοναδική φορά που οι Ιταλοί δεν πρόλαβαν τους αντιπάλους τους, ήταν στο 45’ όταν ο Τσάβι βρήκε τον Ινιέστα με φοβερή κάθετη, αυτός βιάστηκε και σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Μπουφόν. Παρόλα αυτά, η τελευταία φάση πριν το ημίχρονο ήταν και η καλύτερη, όταν ο Κασάνο, στο 46’ σέρβιρε στον αφύλακτο Μότα ο οποίος έπιασε κεφαλιά την οποία έβγαλε με υπερένταση ο Κασίγιας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί μπήκαν φουριόζοι. Άρχισαν να απειλούν από το πρώτο λεπτό και να πιέζουν, με κύριο εκφραστή τους τον Ινιέστα. Ο οποίος στο 51’ στο τετ α τετ νικήθηκε από τον Μπουφόν. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπαλοτέλι… κοιμήθηκε με την μπάλα στα πόδια και δεν πρόλαβε να πλασάρει στο τετ α τετ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία και αντικαταστάθηκε από τον Ντι Νατάλε. Και ο… γερόλυκος, στην πρώτη του επαφή πήρε την έξοχη πάσα από τον Πίρλο στο 60’ και δεν αστόχησε απέναντι από τον Κασίγιας κάνοντας το 1-0.

Οι Ιταλοί πανηγύρισαν έξαλλα αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ισπανοί απάντησαν με τον Φάμπρεγκας ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα την εξαιρετική κάθετη του Σίλβα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι είχε… άγρια ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Η Ισπανία ήταν καλύτερη αλλά η Ιταλία πολύ επικίνδυνη. Ο χρόνος πέρναγε και φαίνονταν ξεκάθαρα πως όποιος σκόραρε, θα έπαιρνε και το τρίποντο.

Παρόλα αυτά, ούτε ο Τόρες τις δύο φορές που είχε την ευκαιρία, ούτε ο Ντι Νατάλε άλλη μία στις πιο χαρακτηριστικές από τις πολλές ευκαιρίες που χάθηκαν εκατέρωθεν κατάφεραν να παραβιάσουν τις εστίες των φοβερών Μπουφόν και Κασίγιας και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, με Κροάτες και Ιρλανδούς να χαμογελούν…

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε):Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Σίλβα (65′ Νάβας), Φάμπρεγκας(74′ Τόρες), Ινιέστα

Στον πάγκο: Βαλντέζ, Ρέινα, Αλμπιόλ, Χάβι Μαρτίνεθ, Χουανφράν, Καθόρλα, Νάδας, Πέδρο, Νεγρέδο, Μάτα, Γιορέντε

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Μπονούτσι, Τζακερίνι, Μαρκίζιο, Πίρλο, Τιάγκο Μότα (90’ Νοτσερίνο), Μάτζιο, Μπαλοτέλι (56’ Ντι Νατάλε), Κασάνο (65’ Τζιοβίνκο)

Στον πάγκο: Σιρίγκου, Ντε Σάνκτις, Ογκμπόνα, Μπαλζαρέτι, Μπαρτζάγκλι, Μοντολίβο, Ντιαμάντι, Μπορίνι

Αλέξης Παπαχρήστος


Spain 0-1 Italy (Euro 2012 – Group C) από fasthighlights-2012

Spain 1-1 Italy (Euro 2012 – Group C) από fasthighlights-2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.