Διάψευση σεναρίων από ΥΠΟΙΚ

Τα σενάρια περί “λουκέτου” της Αγροτικής Τράπεζας με παρέμβαση της Κομισιόν, διέψευσε με ανακοίνωση του αργά το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι η τράπεζα εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προικοδοτείται με 50 δισ ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση του.

Λίγο νωρίτερα, σε αποκλειστικό του δημοσίευμα, το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο κοινοτικές πηγές, ανέφερε ότι η Κομισιόν αξιοποιώντας υπερεξουσίες που της δίνουν τη δυνατότητα να απορρίπτει σχέδια διάσωσης τραπεζών εφόσον κρίνονται δαπανηρά, θα ακολουθήσει πιο επιθετική στάση, όσον αφορά στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Κάνοντας, δε, ειδική αναφορά στην Αγροτική Τράπεζα, παρέθετε δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου, σύμφωνα με τις οποίες η τράπεζα θα πρέπει να κλείσει ή να συρρικνωθεί σταδιακά.

megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.