Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα από τα μέτρα που θα εφαρμόσει για να ξεφύγουμε από την κρίση, είναι και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, στους νέους επιστήμονες και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια χώρα έρευνας, τεχνολογίας και νεωτερισμού.

Θα εξηγήσω παρακάτω τι σημαίνουν τα παραπάνω.

Το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας ειδικά το επιστημονικό είναι αυτό που διαπρέπει εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό . Δεν υπάρχει στην Αμερική πανεπιστήμιο χωρίς Έλληνες καθηγητές καθώς και στην Ευρώπη. Σε πάρα πολλές ανακαλύψεις επικεφαλής των ερευνητικών ομάδων είναι Έλληνες επιστήμονες και σε άλλες συμμετέχουν. Άρα ένα τόσο αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό δεν αξιοποιήθηκε ποτέ από την χώρα μας.

Δημιούργησαν την τελευταία δεκαετία ένα αυξημένο επίπεδο διαβίωσης πάνω σε χαλασμένα θεμέλια. Οι υπεύθυνοι( ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ ) που εξουσίαζαν την χώρα μας δημιούργησαν μιαν ” φούσκα” που έσκασε και μας έφεραν στην χειρότερη οικονομικοί κρίση μετά την μεταπολίτευση Δημιούργησαν μία Ελλάδα που δεν παράγει.

Δεν παράγει καινούργια τεχνολογία, καινούργια τεχνολογικά προϊόντα (στο μέγεθος και στην ποσότητα που θα μπορούσαμε σαν κράτος) μέσα από την έρευνα και την τεχνολογία. Παράδειγμα αποτελεί η Φιλανδία (Nokia), Σουηδία ( Ericsson). Δεν παράγουμε προϊόντα τα οποία δεν μπορούν να τα παράγουν χώρες αναπτυσσόμενες με χαμηλό εργασιακό μίσθωμα. Αντίθετα παράγουμε προϊόντα που τα παράγουν χώρες με χαμηλό εργασιακό κόστος και είναι ποιο φθηνά στην αγορά από τα δικά μας.

Τα αναφέρω τα παραπάνω ως ένα μικρό δείγμα για να δείξω τις λάθος πολιτικές, τις λάθος κατευθύνσεις που μας έδωσαν αυτοί που εξουσίαζαν την χώρα μας και οδηγηθήκαμε στην μεγάλη κοινωνική οικονομικοί κρίση.

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΕΤΑΙΡΙΔΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.