Το διακύβευμα των εκλογών για την παραμονή της χώρας στο ευρώ θέτει με άμεσο τρόπο το προεκλογικό σποτ της ΝΔ

http://img.protothema.gr/6DF4B683035BC4F610ED4310D790BB19.jpgΤο διαφημιστικό μήνυμα ξεκινά με τον δάσκαλο να απαριθμεί τις χώρες της ευρωζώνης: “… Κύπρος, Βέλγιο, Ιρλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία… Αυτές οι χώρες είναι στο ευρώ…”.

Είναι προφανές ότι η εικόνα μας παραπέμπει στο μέλλον. Στην περίπτωση που η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βγει από το κοινό νόμισμα, κάτι που απεύχονται οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία.
“Και η Ελλάδα κύριε; Δεν είναι;”, ρωτά μια μικρή μαθήτρια το δάσκαλο της.

Ακολουθούν λίγα δευτερόλεπτα σιωπής που αποκαλύπτουν την προφανή αδυναμία του εκπαιδευτικού να εξηγήσει στην μικρή τι ακριβώς συνέβη και η χώρα δεν είναι μέλος της ομάδας των ευρωπαϊκών χωρών που χρησιμοποιοπούν το κοινό νόμισμα.

“Γιατί; Γιατί κύριε;” επιμένει η μικρούλα χωρίς να παίρνει απάντηση.

“Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε”, αναγράφεται στην κάρτα με την οποία ολοκληρώνεται η διαφήμιση. “Η Ελλάδα έχει ανάγκη από υπεύθυνη πρόταση”, είναι το κεντρικό μήνυμα που προβάλλει με το διαφημιστικό της η ΝΔ.

Για κάποιους είναι αμφιλεγόμενο. Ορισμένοι το έχουν χαρακτηρίσει απαράδεκτο. Άλλοι κάνουν κριτική για το γεγονός ότι στη διαφήμιση πρωταγωνιστούν παιδιά. Το γεγονός είναι ότι ένα πολιτικό διαφημιστικό σποτ έχει μπει στο επίκεντρο της συζήτησης. Ένα σποτ που απευθύνεται στο συναίσθημα θέτοντας το ερώτημα πώς θα εξηγήσουμε στα ελληνόπουλα ενδεχόμενη έξοδο από την ευρωζώνη.
Δείτε το Video

 

Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.