Οι Αγγλοσάξωνες τραπεζίτες του City και το διεθνές πρακτορείο τους δεν κρύβουν πλέον τις διαθέσεις τους για την Ελλάδα…

Έτσι, σε μια σελίδα των ισοτιμιών έχουν εντάξει την ελληνική δραχμή (Greek Drachma – μετά Ευρώ), προκειμένου να είναι έτοιμοι για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Το πακέτο υπηρεσιών του Bloomberg παρέχεται σε χρηματιστηριακές και επενδυτικές τράπεζες ανά τον κόσμο, έτσι οι επαγγελματίες βλέπουν ότι κάποιοι ετοιμάζονται, σαν η επιστροφή στη δραχμή να είναι μια απόφαση ωρών, καθώς υπάρχουν ακόμη μηχανισμοί που δανείζουν την Ελλάδα, όπως έγινε με τα 18 δισ. ευρώ που έλαβαν οι  ελληνικές τράπεζες.

Η επιμονή των εγγλέζικων μέσων και τραπεζών είναι σταθερή τα 2,5 τελευταία χρόνια, καθώς οι αγγλικές τράπεζες επωφελούνται, καθώς ήδη έχουν συγκεντρώσει δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ, σε μια περίπτωση δραχμής, πολλά Funds έχουν λάβει θέσεις, προκειμένου να αποκομίσουν κέρδη από εταιρείες που επωφελούνται.

Για παράδειγμα, υπάρχουν εταιρείες που θα παράγουν σε δραχμές και θα πωλούν σε δολάρια, έτσι ορισμένοι ισολογισμοί θα εμφανίσουν σημαντικά οφέλη.

Δημήτρης Παφίλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.