Την επιβολή φόρου στο λίπος εξετάζει το δημοτικό συμβούλιο της μικρής πόλης Ντάρεμπιν στη βόρεια Μελβούρνη της Αυστραλίας ως μέτρο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην Αυστραλία με έξι στους δέκα ενηλίκους και ένα στα τέσσερα παιδιά να θεωρούνται υπέρβαρα.

Ο νέος φόρος αναμένεται να αυξήσεις τις τιμές στα ταχυφαγεία έως και 400%.

Το έσοδα που θα προέλθουν από τον “φόρο λίπους” θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση προγραμμάτων υγείας, όπως η καταπολέμηση της παχυσαρκίας και των συνδεδεμένων ασθενειών, όπως ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γκαετάνο Γκρέκο δήλωσς πως “ο δήμος έχει ευθύνη να προστατεύσει την υγεία και το ευζείν της κοινότητας” και αποκάλυψε πως στόχος είναι ο περιορισμός της διάδοσης του γρήγορου φαγητού και των διατροφικών συνηθειών που αυτό συνεπάγεται.

Μεγάλες αλυσίδες γρήγορου φαγητού έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους στην απόφαση του δήμου του Ντάρεμπιν με εκπρόσωπο Τύπου των KFC να αντιτάσσει ότι οι καταναλωτές είναι ελεύθεροι να επιλέξουν το φαγητό τους εφόσον γνωρίζουν τη διατροφική του αξία.

Από την άλλη πλευρά, τα McDonald’s στάθηκαν στις επιτπώσεις του φόρου στην τοπική οικονομία, καθώς πολλά ταχυφαγεία ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Ντάρεμπιν της Μελβούρνης ζουν χιλιάδες Έλληνες, ενώ δήμαρχός είναι ο ομογενής Στιβ Τσίτας.

dailynews24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.