Ανακρίνονται αξιωματχούχοι στο Βατικανό για διαρροή εγγράφωνΤο Βατικανό διαψεύδει πληροφορίες ότι καρδινάλιος, του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται, είναι αναμεμειγμένος σε διευρυνόμενο σκάνδαλο αναφορικά με έγγραφα της Αγίας Έδρας που διέρρευσαν και δείχνουν έντονες αναμετρήσεις στις υψηλότερες βαθμίδες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, διέψευσε πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας καρδινάλιος, Ιταλός ή μη, που να διερευνάται σε σχέση με το σκάνδαλο. Παραδέχτηκε πάντως ότι ανακρίνονται πολλοί αξιωματούχοι του Βατικανού.

Η Αγία Έδρα προσπαθεί να διαχειριστεί φήμες σχετικά με το λεγόμενο σκάνδαλο «Vatileaks», δηλαδή για απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν σε δημοσιογράφους και δείχνουν φορολογικά προβλήματα της εκκλησίας και διαμάχες αντίπαλων παρατάξεων στους κόλπους του Βατικανού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου, Πάολο Γκαμπριέλε, συνελήφθη και κατηγορείται για κλοπή παπικών εγγράφων που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του στο Βατικανό. Πάντως ιταλικές εφημερίδες φέρουν άλλες πηγές να δηλώνουν ότι ο μπάτλερ δεν μπορεί να ενεργούσε μόνος του και πιθανόν να διευκόλυνε άλλους μεγαλόσχημους αξιωματούχους της Αγίας Έδρας.

VOA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.