http://img.protothema.gr/F1E31DE3E82EA51FD4117C694F447BAC.jpgΜε το μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δυο κύκλων και τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης συνεχίστηκαν σήμερα Παρασκευή οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ένα ποίημα του Κώστα Καβάφη με τίτλο ταιριαστό στην περίοδο που περνάει η χώρα, αλλά θέμα σχετικό με το γήρας, επέλεξαν την Παρασκευή τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας για την εξέταση της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης. «Μελαγχολία του Ιάσωνος Κλεάνδρου: ποιητή εν Κομμαγηνή 595 μ.χ.» είναι ο τίτλος του ποιήματος του μεγάλου Αλεξανδρινού που ξεκινάει με τους στίχους «Το γήρασμα του σώματος και της μορφής μου, είναι πληγή από φρικτό μαχαίρι…»

Στη Φυσική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα εξέτασης μετά τη Βιολογία, τα θέματα όπως λένε εκπαιδευτικοί ήταν πολύ απαιτητικά και δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους υποψήφιους. Την Παρασκευή εξετάζονταν οι υποψήφιοι της Θετικής και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, ενώ ειδικά στη δεύτερη αναμένεται βαθμολογική «σφαγή». «Τα σημερινά  θέματα ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους, ήταν στο πλαίσιο της σχολικής ύλης, αλλά ήταν γενικά ένα εξαιρετικά απαιτητικό διαγώνισμα σε όλη του την έκταση» λέει σχετικά στο «Βήμα» ο εκπαιδευτικός κ. Γ. Χατζητέγας.

Οι υποψήφιοι θα έχουν στη διάθεση τους το Σαββατοκύριακο , προκειμένου να κάνουν τις τελευταίες επαναλήψεις καθώς την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Δείτε εδώ τα θέματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

Δείτε εδώ τα θέματα της Φυσικής

Πληροφορίες από ΒΗΜΑ + ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.