Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα, τόσο στον Ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπο, σχετικά με τη δηλητηρίαση των αδέσποτων ζώων κάνει γνωστό προς τους πολίτες ότι ο Δήμος Γρεβενών καμία ευθύνη δεν φέρει για τέτοια αποτρόπαια περιστατικά.

Η εικόνα ενός νεκρού ζώου και μάλιστα με αυτόν τον φρικτό τρόπο, μας βρίσκει αντίθετους και μας προβληματίζει σοβαρά για τα «φιλοζωικά αισθήματα» κάποιων, οι οποίοι προβαίνουν σε αυτές τις καταδικαστέες πράξεις.

Όπως επίσης μας προβληματίζει και ο μεγάλος αριθμός των αδέσποτων ζώων σε όλα τα σημεία της πόλης των Γρεβενών και όχι μόνο.

Καθημερινά βλέπουμε αγέλες καταβεβλημένων, πεινασμένων και πολλές φορές άρρωστων ζώων, τα οποία με μεγάλη ευκολία εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες τους, αντί να έρχονται σε επαφή με φιλοζωικούς συλλόγους για να προχωρούν στην υιοθεσία τους. Έτσι θα δείχνουν με πράξεις και όχι με λόγια την πραγματική τους αγάπη για τα ζώα και δεν θα δημιουργούνται αυτού του είδους τα προβλήματα τα οποία κάθε υγιής πολίτης τα καταδικάζει. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι να γίνουμε αρωγοί των προσπαθειών που γίνονται από φορείς και συλλόγους.

Στις δύσκολα οικονομικές στιγμές που περνάμε, η κοινωνία έχει ανάγκη από ενεργούς πολίτες πρόθυμους να βοηθήσουν ώστε να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτού του είδους τις εικόνες, οι οποίες προσβάλλουν τον ίδιο μας τον εαυτό.
Ο Δήμος στέκεται αρωγός σε όλες τις φιλοζωικές προσπάθειες που ως στόχο έχουν τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων, παρά τα τεράστια διαδικαστικά και οικονομικά προβλήματα.

Η μέχρι σήμερα πορεία μας απέδειξε ότι είμαστε ουσιαστικά και όχι τυπικά δίπλα σε κάθε φιλοζωική οργάνωση με δράσεις και ενέργειες που στόχο είχαν και έχουν την προστασία των ζώων.

Ο Δήμος καταδικάζει κάθε τέτοια απάνθρωπη ενέργεια και ως Δήμαρχος δηλώνω απερίφραστα ότι θα προβούμε σε κάθε έννομη ενέργεια, η οποία θα υποπέσει στην αντίληψή μας η θα μας καταγγελθεί από τους Δημότες μας.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οποιοσδήποτε θελήσει στο μέλλον αναπόδεικτα και με υπονοούμενα να εμπλέξει το Δήμο σε τέτοιου είδους καταδικαστέες ενέργειες θα μας βρει απέναντί του για τη σε βάρος του συκοφαντική δυσφήμηση.

Τέλος για μία ακόμη φορά καταδικάζουμε τον «ασυνείδητο» η τους «ασυνείδητους» που σκορπάνε τον θάνατο στα «αδέσποτα» της πόλης.

Γραφείο Δημάρχου Γρεβενών

Δημοσθένη Κουπτσίδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.