Στο Ζάππειο δόθηκε σήμερα το απόγευμα παρουσία χιλιάδων θεατών η εκκίνηση του 58ου Ράλι Ακρόπολις.

Tο σχετικό δελτίο Τύπου της οργάνωσης μεταφέρει: «Όλα τα πληρώματα που συμμετέχουν στο φετινό αγώνα βρέθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Εκκίνησης, σε ένα πραγματικά εορταστικό κλίμα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τους θεατές, που έδωσαν το ηχηρό «παρών» και μαζί το δικό τους, ξεχωριστό χρώμα στην έναρξη του αγώνα. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, η υπηρεσιακός Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης, η Πρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Παναγιώτα Ψαράκη, και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Γιώργος Κολέτσος.
Η δράση ξεκινά από πολύ νωρίς αύριο, καθώς τα πληρώματα θα ξεκινήσουν στις 06:15 από το Service Park, με κατεύθυνση τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα, για να επιστρέψουν και πάλι στην Κορινθία ύστερα από 537 χιλιόμετρα και 8 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 169 χιλιομέτρων. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εκτίμηση της πλειονότητας των οδηγών, η ύπαρξη μόνο δύο 15λεπτων Remote Service στην Ιτέα, χωρίς μεγάλες δυνατότητες επεμβάσεων, κάνει το έργο των πληρωμάτων ακόμα πιο σύνθετο, καθώς θα πρέπει να συνδυάσουν την ταχύτητα με την προστασία του αυτοκινήτου.
Το θερμόμετρο ανεβαίνει, και βέβαια, εκτός από τη δράση στις ειδικές διαδρομές, οι φίλοι του Ράλλυ Ακρόπολις και του WRC μπορούν να συναντήσουν τους αγαπημένους τους οδηγούς και να θαυμάσουν τα «όπλα» του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στην καρδιά του αγώνα στο Service Park, στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αλλά και η Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη.  Εκκίνηση πήραν 54 πληρώματα που αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στην πρώτη ειδική διαδρομή αυτή της Κινέττας. Εκεί πρώτο χρόνο πέτυχε ο Λάτβαλα και ακολούθησαν οι Λεμπ (+2.8sec) και Χίρβονεν (+7.1sec).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να παρακολουθείτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www. acropolisrally.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.