Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Πασχάλη Χαρούμενου, ενημερώνουμε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν ημερίδες ενημέρωσης για την εφαρμογή του Nόμου υπ’ αριθ. 4056  «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις».

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από την Επιτροπή Σταβλισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και της Γενικής Διευθύντριας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ιωάννας Κοντογούνη.

Ο Νόμος 4056/2012 αφορά:

  • Τη νέα κατάταξη των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με βάση τα είδη των κτηρίων και τη δυναμικότητά τους:

1.Πρόχειρα καταλύματα ζώων, για τα οποία δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας.

2.Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες κατασκευάζονται σύμφωνα με εγκεκριμένους τύπους κτηνοτροφικών στεγάστρων με σκελετό θερμοκηπίου.

3.Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν μέγεθος μέχρι 300 τ.μ. και κατασκευάζονται σύμφωνα με εγκεκριμένα πρότυπα κατασκευών.

4.Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για τις οποίες απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας.

  • Θέσεις, ελάχιστη έκταση, ελάχιστες αποστάσεις κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και τρόπος μέτρησης αυτών
    • Διαδικασία χορήγησης άδειας εγκατάστασης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων
    • Τροποποίηση ή μεταβίβαση της άδειας εγκατάστασης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης και συστέγαση κτηνοτροφικών μονάδων
      • Μητρώο κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων
      • Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε δάση, δασικές ή δημόσιες εκτάσεις

Επίσης ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Ν. 4056/2012 κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όλων των κατηγοριών, οι οποίες κατά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου λειτουργούν χωρίς άδεια εγκατάστασης, είναι εγκατεστημένες χωρίς άδεια σε δάση, δασικές ή δημόσιες εκτάσεις ή έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες υποχρεούνται εντός τριών ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου να λάβουν άδεια εγκατάστασης με την υποβολή σχετικής αίτησης συνοδευόμενης από όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Η διάταξη καταλαμβάνει και όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις λειτουργούσαν χωρίς άδεια εγκατάστασης και ήδη έχει διακοπεί η λειτουργία τους για το λόγο αυτόν.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω προθεσμιών αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων αποβολής, επιβολής προστίμων, κατεδάφισης, που τυχόν έχουν εκδοθεί, και ανακαλούνται οριστικά, εφόσον εκδοθεί η άδεια εγκατάστασης.

Η ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις:

Παρασκευή 25 Μαΐου, Αμφιθέατρο ΠΕ Γρεβενών ,    11.00 πμ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος

Δυτικής Μακεδονίας

 

Χαρούμενος Πασχάλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.