ΝΑΤΟ:  Πρώτα η επίλυση του ονόματος

Επαναβεβαιώνεται ρητά η απόφαση του Βουκουρεστίου το 2008, στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ότι για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ θα πρέπει πρώτα να λυθεί το θέμα της ονομασίας.

Η Συμμαχία καλεί σε γρήγορη επίλυση του θέματος του ονόματος, η οποία όπως επισημαίνει θα συμβάλει στη σταθερότητα και στην ασφάλεια της περιοχής.

“Όσον αφορά στα Σκόπια, έγιναν, πράγματι, ορισμένες παρασκηνιακές, θα έλεγα, και μεμονωμένες απόπειρες, να αλλοιωθεί η απόφαση του Βουκουρεστίου. Οι απόπειρες αυτές απέτυχαν. Η Σύνοδος αυτή επαναβεβαίωσε τις αποφάσεις της Συνόδου του Βουκουρεστίου και έτσι επιβεβαιώνεται ότι η γειτονική χώρα θα κληθεί να συμμετάσχει στο ΝΑΤΟ μόνον όταν θα έχει λυθεί το θέμα της ονομασίας” δήλωσε ο υπουργό Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου, στο Σικάγο.

Αναφερόμενος στα θέματα που απασχόλησαν την Σύνοδο Κορυφής ο κ. Μολυβιάτης είπε: “Το κυριότερο θέμα που απασχόλησε τη Σύνοδο ήταν η αναδιοργάνωση της Συμμαχίας, ούτως ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις απειλές του 21ου αιώνα. Τόσο στο θέμα αυτό, όσο και στα άλλα θέματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο, οι εργασίες κατέληξαν με επιτυχία”.

Megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.