Με βιομηχανίες εικονικών τιμολογίων και μη έκδοση αποδείξεων

Όργιο φοροδιαφυγής αποκαλύπτει το ΣΔΟΕΌργιο φοροδιαφυγής σχεδόν σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, μαζική έκδοση πλαστών και εικονικών στοιχείων και μη έκδοση αποδείξεων, αποκαλύπτουν (και) τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχει κάνει τις 40 τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ στην αγορά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ένας δικηγόρος, δύο γιατροί και τρεις επιχειρηματίες, που ελέγχθηκαν από την περιφερειακή διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής εντοπίστηκαν να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και τιμολόγια συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ, 22 επιχειρήσεις στο ίδιο διάστημα και την ίδια περιφέρεια εντοπίστηκαν να έχουν εκδώσει πλαστά και εικονικά τιμολόγια 8,9 εκατ. ευρώ και άλλες 20 επιχειρήσεις να έχουν λάβει πλαστά και εικονικά στοιχεία αξίας 16,1 εκατ. ευρώ.

Στη Θήβα, τρεις αγρότες και ένας έμπορος οπωροκηπευτικών φαίνεται να έκλεβαν συστηματικά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς από το 2005 έως το 2010 είχαν πάρε δώσε με πλαστά και εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 19 εκατ. ευρώ.

Επιχειρηματίας που ασχολείται με το εμπόριο οπωροκηπευτικών είχε στήσει ,όπως προκύπτει από στοιχεία του ΣΔΟΕ, βιομηχανία έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων. Από το 2007 έως το 2010 εξέδωσε πλαστά και εικονικά στοιχεία αξίας 18,053 εκατ. ευρώ και στο ίδιο διάστημα δεν απέδωσε εισφορές στον ΕΛΓΑ ύψους 541.594 ευρώ.

Τρεις αγρότες, στην Καναπίτσα, στην Καλλιθέα και το Άρμα Θηβών εντοπίστηκαν παράλληλα να έχουν λάβει πλαστά και εικονικά στοιχεία αξίας 1,027 εκατ. ευρώ ενώ πριν από περίπου δύο μήνες στο Άρμα Θηβών το ΣΔΟΕ είχε αποκαλύψει κύκλωμα παράνομων επιστροφών ΦΠΑ ύψους 10 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά σε ένα χωριό με μόλις 1.070 κατοίκους.

Η κομπίνα με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε αγροτικά προϊόντα γίνεται ως εξής:

Έμποροι αγροτικών προϊόντων εκδίδουν πλαστά και εικονικά τιμολόγια για δήθεν αγορές αγροτικών προϊόντων. Τα τιμολόγια καταλήγουν σε αγρότες, σε παππούδες και γιαγιάδες αγροτών οι οποίοι μπορεί και να έχουν άγνοια ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τον ΑΦΜ τους.

Οι ποσότητες των αγροτικών προϊόντων φουσκώνουν κατά το δοκούν και στη συνέχεια οι αγρότες εισπράττουν τις επιστροφές ΦΠΑ και τις μοιράζονται με τους «συνεταίρους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.