Διαφώνησαν με την αυτόνομη κάθοδο του κόμαμτος στις εκλογές

Εκτός ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Κιλτίδης, Κ. Βελόπουλος και Αθ. Πλεύρης

«Έχουν αρχίσει οι ανεπίσημες συζητήσεις με τη ΝΔ και περιμένω να εκδηλωθεί πρόταση», δήλωσε στον Βήμα 99,5  ο Αθανάσιος Πλεύρης, ο οποίος αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ, διαφωνώντας με την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές και με την άρνηση Καρατζαφέρη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για επανένωση της κεντροδεξιάς.

Για το αν επιθυμεί να είναι σε εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο κ.Πλεύρης απάντησε ότι δεν θέτει προϋποθέσεις.

Εκτός ΛΑΟΣ οδεύει και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στο ΑΠΕ, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκαν πρώην βουλευτές του κόμματος το Σάββατο. «Μετά από αυτά που έγιναν δεν κάθομαι άλλο εκεί. Με τρομοκρατία δεν μπορώ να συναινέσω. Δεν μπορεί να προπηλακίζονται οι πρώην βουλευτές» είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε την πικρία του για τη στάση του προέδρου του κόμματος, Γ.Καρατζαφέρη, απέναντί του, την ώρα που βιώνει-όπως είπε-ένα προσωπικό πρόβλημα με τον πατέρα του. «Όλοι μου τηλεφώνησαν για να μάθουν για την κατάσταση της υγείας του πατέρα μου και να μου συμπαρασταθούν. Όλοι εκτός από τον Γιώργο Καρατζαφέρη» είπε.

Για το μέλλον του στην πολιτική είπε ότι δεν έχει μιλήσει με κανέναν, αλλά πληροφορίες τον φέρουν να βρίσκεται πολύ κοντά με τη ΝΔ, αλλά όχι στη Β’ Θεσσαλονίκης, όπου εκλεγόταν μέχρι πρόσφατα.

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο ένταξής του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ δεν αποκλείει ο Κώστας Κιλτίδης, εφόσον μείνει ικανοποιημένος από την τροποποίηση του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ.

«Η ΝΔ είναι το σπίτι μου» είπε στο MEGA ο κ. Κιλτίδης. Παραδέχθηκε ότι συζητάει με τη ΝΔ και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Κιλκίς, όπου εκλέγονταν στο παρελθόν με τη ΝΔ (στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ στην Α΄Θεσσαλονίκης).

Ο κ.Κιλτίδης υποστήριξε την άποψη ότι έπρεπε να επιτευχθεί μια προγραμματική σύγκλιση του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ και όλοι οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε εκλόγιμες θέσεις.

Ο κ. Κιλτίδης, ως βουλευτής, είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ για να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και στη συνέχεια αποχώρησε και από εκεί και εντάχθηκε στον ΛΑΟΣ.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.