Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτόνομος κατεβαίνει ο ΛΑΟΣ στις εκλογές

Μάιος 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σε τεταμένο κλίμα η συνεδρίαση – Τέλος στα σενάρια περί επιστροφής στη ΝΔ έβαλε ο Γ. Καρατζαφέρης

Αυτόνομος κατεβαίνει ο ΛΑΟΣ στις εκλογέςΤην αυτόνομη κάθοδο του ΛΑΟΣ στις εκλογές αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος σε κοινή συνεδρίαση με την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το Σάββατο. 

Στην ανακοίνωση, με την οποία κλείνει οριστικά η συζήτηση περί επιστροφής του κ. Γ. Καρατζαφέρη στη ΝΔ, επισημαίνεται πως «η πρόταση του κ. Σαμαρά κρίθηκε προσχηματική, από τη στιγμή που παράλληλα με τον διάλογο σε επίπεδο κορυφής, υπογείως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση προσεταιρισμού στελεχών του ΛΑΟΣ έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων».

Αν και δεν υπάρχει ονομαστική αναφορά, είναι προφανές ότι η ανακοίνωση στρέφεται κατά των πρώην υποψηφίων βουλευτών του ΛΑΟΣ, κκ. Κωνσταντίνου Μακρυνόρη καιΙωάννη Κοτσίρη, που την Παρασκευή ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προσχωρήσουν στη ΝΔ.

Οι προτάσεις Καρατζαφέρη

Τρεις εναλλακτικές προτάσεις κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ  στη συνεδρίαση. Πρώτον, αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, δεύτερον, συνεργασία με τη ΝΔ, και τρίτον, μια ευρύτερη συνεργασία με τη ΝΔ, σε πιο χαλαρή μορφή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πρώην βουλευτές κκ. Πλεύρης, Βελόπουλος, Κιλτίδης και η ευρωβουλευτής κυρία Νίκη Τζαβελα τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ.

Ο κ. Καρατζαφέρης ενημέρωσε τα στελέχη του για τις συζητήσεις με τη ΝΔ και φέρεται να είπε ότι ζήτησε απο τη Συγγρού να ενταχθούν σε εκλόγιμες θέσεις όλοι οι πρώην βουλευτές του κόμματός του, κάτι που η ΝΔ αρνήθηκε.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι η ΝΔ πρότεινε να ενταχθούν σε εκλόγιμες ή πιθανόν εκλόγιμες θέσεις ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, καθώς και ορισμένοι πρώην βουλευτές (τρεις ή τέσσερις, κατά πληροφορίες), κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Τελικά, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η αυτόνομη κάθοδος του ΛΑΟΣ στις εκλογές, ενώ οι πρώην βουλευτές που ζήτησαν συνεργασία με τη ΝΔ αποδέχθηκαν τελικά την απόφαση της πλειοψηφίας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα. Είναι ενδεικτικό πως τόσο ο κ. Αθ. Πλεύρης όσο και άλλα στελέχη αποχώρησαν διαφωνώντας με την απόφαση της αυτόνομης καθόδου του ΛΑΟΣ στις εκλογές. Ο κ. Πλεύρης φέρεται να είπε ότι υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ενός κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού μετώπου προκειμένου να μην γίνει ο κ. Αλ. Τσίπρας πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πλεύρης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του στη ΝΔ, αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως ο πατέρας του, κ. Κ. Πλεύρης, ξεκαθαρίζει ότι σε γραπτή δήλωσή του ότι τάσσεται «ολοψύχως στο πλευρό του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και θα αγωνιστώ υπέρ αυτού, με όλες μου τις δυνάμεις».

«Καλώ όλους τους πολιτικούς μου φίλους να ταχθούν στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη για την επικράτηση των ιδεών του πατριωτισμού. Απεριφράστως, καταδικάζω ανεξαιρέτως όλους όσους έφυγαν από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό» καταλήγει στη δήλωσή του.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, Μάιος 19th, 2012 at 16:55 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply