Aφορμή στάθηκε η φωτογραφία ενός ζευγαριού

Το ελληνικό τέρας του Λοχ Νες ψάχνουν στο ελληνικό τμήμα της Μεγάλης Πρέσπας, το BBC. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορμή στάθηκε η φωτογραφία ενός ανώνυμου ζευγαριού στη λίμνη, όπου στο βάθος διακρίνεται να προβάλλει μέσα από το νερό, ένα «τέρας» που θυμίζει … θαλάσσιο προϊστορικό ερπετό.

Έλληνες ψαράδες της περιοχής, μίλησαν στο BBC για τοπικούς θρύλους και παραδόσεις που μιλούν για την ύπαρξη κάποιου τέρατος, ωστόσο επεσήμαναν πως μπορεί να είναι και οφθαλμαπάτη, από τις σκιές των βουνών που καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης ή σχηματισμοί από μεγάλους πληθυσμούς ψαριών,

Σύμφωνα με το BBC, το «τέρας» της Πρέσπας, μοιάζει με την Νέσι, το φημισμένο «τέρας» της λίμνης Λοχ Νες, στην Σκωτίας. Το βίντεο και η επίμαχη φωτογραφία, κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου και οι Πρέσπες αναμένονται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όσων επιζητούν προϊστορικά τέρατα. «Ζω 50 χρόνια στις Πρέσπες και «τέρας» ουδέποτε είδα στα νερά τους. Παρόλα αυτά, είναι μια καλή ευκαιρία προβολής της όμορφης περιοχής μας. Η ελληνική απάντηση στο Λοχ Νες που αποτελεί από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν στην Σκωτία» δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Πρεσπών κ.Βασίλειος Τσέπας.

Δείτε το βίντεο του BBC.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.